“Dinamo” jauns kapteinis un izlaista uzvara pret “Barys”

foto dinamoriga.eu
foto dinamoriga.eu

Vakar Kontinentālajā hokeja līgā pirmo spēli pēc pārtraukuma aizvadīja Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā uzņēma Astanas "Barys". "Dinamo" pirmo trešdaļu noslēdza ar divu vārtu pārsvaru, tomēr uzvaru noturēt neizdevās - 27 sekundes pirms pamatlaika beigām Brendans Bočenskis panāca 2:2. Pagarinājumā labāki bija viesi, kas izrāva uzvaru - 3:2.

Rīgas "Dinamo" pirmajā spēlē pēc pārtraukuma cīņā veda jauns kapteinis - Gunta Galviņa vietā kapteiņa pienākumus turpmāk pildīs Mārtiņš Karsums, savukārt par viņa asistentiem iecelts Arvīds Reķis un Aleksandrs Ņiživijs. "Dinamo" lieliski iesāka spēli. "Barys" palika mazākumā, bet pēc aizsarga uzmetiena no distances atlēkušo ripu vārtos ieraidīja Džeimijs Džonsons (1:0).

Pirmajā trešdaļā "Dinamo" uzbruka krietni bīstamāk, un mājinieki 16.minūtē pelnīti dubultoja pārsvaru. "Dinamo" atguva ripu, izveidoja zibenīgu pretuzbrukumu, un Andris Džeriņš, saņēmis piespēli no Ginta Meijas, bija precīzs no vārtu priekšas (2:0). Pēcāk rīdzinieki neizmantoja divus vairākumus, bet otrās trešdaļas vidū "Barys" izdevās atgūt vienus vārtus - pirmais uzbrukuma vilnis neizrādījās sekmīgs, taču ripa atleca pie Romāna Savčenko, kurš pārspēja Mikaelu Telkvistu (1:2).

Iniciatīva bija pārgājusi "Barys" pusē, taču trešās trešdaļas pirmajā pusē spēle atkal bija izlīdzinājusies. "Dinamo" neizmantoja divus vairākumus, bet "Barys" pirmais un arī vienīgais vairākums kļuva liktenīgs. Laiks strauji ritēja uz beigām, taču Kristaps Sotnieks pusotru minūti pirms pamatlaika beigām aiz saviem vārtiem nopelnīja noraidījumu un atstāja komandu mazākumā.

"Barys" pieprasīja pusminūtes pārtraukumu un nomainīja vārtsargu Vitāliju Jeremejevu pret sesto laukuma spēlētāju. Viesi spēlēja sešatā pret četriem un savu tomēr panāca. "Barys" labi izspēlēja vairākumu, un Brendons Bočenskis ar otro mēģinājumu ieraidīja ripu vārtos - 2:2. Viesi 27 sekundes līdz pamatlaika beigām izrāva papildlaiku, un arī tajā veiksme smaidīja "Barys" - Telkvists ne pārāk labi nospēlēja pēc Konstantīna Rudenko metiena, un Astanas klubs uzvarēja ar 3:2. Nākamo spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs sestdien, kad Rīgā uzņems Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas "Avangard".

20.12.2012 , 08:40

sportacentrs.com


Написать комментарий