Daugavpils universitātē valša pavadībā tika atklāts Ziemassvētku tirdziņš „Saldā gaisma”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Grūti iedomāties Ziemassvētkus bez izrotātās eglītes un dāvanām zem tās. Lai pilsētnieki varētu iepriecināt savus tuviniekus ar oriģinālām un nedārgām dāvanām, Daugavpils universitātes vecajā korpusā tika atklāta Ziemassvētku izstāde – tirdziņš „Saldā gaisma”.

Izstāde-tirdziņš tika atklāts valša pavadībā, jo studentu darba grupas „Cukuriņš” pārstāvji bija sagatavojuši skaistu priekšnesumu ar dzīvo mūziku un balles dejām.

Pasākuma rīkotājs ir studentu darba grupa „Cukuriņš”, un tajā tradicionāli piedalās DU Mūzikas un mākslu fakultātes pirmkursnieki. Darba grupas vadītāja Santa Matisāne pastāstīja, ka tajā darbojas 6 pirmkursnieki, kuri apgūst mākslas projektu vadību. Pasākumā piedalās ne tikai pirmkursnieki, bet arī absolventi un pasniedzēji. Vairāki no piedāvātajiem darbiem ir kursa darbi.

Izstādē var iegādāties dažāda veida dāvanas un suvenīrus – gan īstas gleznas un bižutēriju, gan košas adītas zeķes ar pārsteigumu, skaistas Ziemassvētku atklātnes un egles rotājumus.

Ļoti pieprasīts ir studentu Aijas Pastares un Laimas Kalvānes roku darbs – ekskluzīvās šokolādes konfektes, kuras tika izpirktas ļoti ātrā laikā.

Pēc DU rektora akadēmiķa Barševska vārdiem, izstādes rīkošana un tajā piedāvātie darbi apliecina, ka studenti ne tikai prot kvalitatīvi organizēt pasākumus, bet arī var izkonkurēt pazīstamus meistarus. Kā arī rektors izteica priekšlikumu, lai līdz ar universitātē esošo mākslas galeriju darbotos arī uzņēmums, ar kura palīdzību studenti īstenotu savas radošas idejas.

Daži studenti pateicībā par aktīvu radošo darbību tika apbalvoti ar Goda rakstiem. Izstāde-tirdziņš darbojās tikai vienu dienu, tāpēc ceram, ka visi interesenti paspēja iegādāties dāvanas.



Написать комментарий