Partijas sola atbalstu Putniņa kandidatūrai FKTK priekšsēdētāja vietnieka amatā

foto ntz.lv
foto ntz.lv

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) atbalsta Latvijas Bankas konsultanta juridiskajos jautājumos Pētera Putniņa ievēlēšanu par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieku, sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Jautājums par atbalstu Putniņam šodien tika pārrunāts nacionālās apvienības frakcijas sēdē. VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš sacīja, ka Putniņš trešdien tika uzklausīts frakcijā un viņam esot savs redzējums par nozari. Nacionālā apvienība neesot guvusi apstiprinājumu Putniņa saistībai ar atstādināto Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu. Savulaik nacionālā apvienība neatbalstīja bijušo FKTK priekšsēdētāja vietnieku Jāni Brazovski, saistot to ar notikušo "Latvijas Krājbankas" krīzi.

Arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) balsos par izvirzīto kandidātu, jo iestādes vadītājam ir jādod iespēja izvēlēties savus padotos, un FKTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis ir paudis atbalstu Putniņa kandidatūrai, sacīja ZZS frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ingmārs Līdaka.

Viņš skaidroja, ka tikšanās laikā ar kandidātu frakcijai par viņu ir radies pozitīvs priekšstats.

Arī politiskā apvienība "Saskaņas centrs" plāno atbalstīt Putniņa kandidatūru šim amatam, sacīja SC frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins.

Līdz šim no koalīcijas partijām atbalstu Putniņam jau paudusi "Vienotība" un arī neatkarīgie deputāti.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija par atbalstu Putniņa kandidatūrai lems ceturtdien, 20.decembrī, plkst.10.30, un tad jautājumu par Putniņa apstiprināšanu amatā varētu iekļaut Saeimas plenārsēdē.

Putniņš par Latvijas Bankas konsultantu juridiskajos jautājumos strādā kopš 2005.gada. Tajā pašā gadā viņš kā zvērināts advokāts sāka darboties Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijā.

2010.gadā Saeima Putniņu neievēlēja toreiz vakantajā Latvijas Bankas padomes locekļa amatā, jo viņa vārds presē tika saistīts ar Lembergu. Savukārt Putniņš neredz pamatu viņa vārda saistīšanai ar Lembergu.


Написать комментарий