Daugavpils pilsētas domē tika apbalvoti jaunie čempioni sešpadsmitos sporta veidos

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Saskaņā ar tradīciju gada beigās Daugavpils Sporta pārvalde par lieliskiem sasniegumiem sportā apbalvo bērnu un jauniešu sporta skolu audzēkņus un viņu trenerus. Jāatzīmē, ka šis gads bijis sporta gads un daugavpilieši piedalījās Olimpiskajās spēlēs Londonā, kā arī pilsētas izlase ieguva trešo vietu Latvijas olimpiādē, kas norisinājās Liepājā.

Trešdien, 19.decembrī, pilsētas domes lielajā zālē bija pulcējies liels cilvēku skaits, apbalvošanas ceremonijā bija ieradušies daudzi jaunie sportisti, kuri pārstāvēja sešpadsmit sporta veidus – futbolu, volejbolu, basketbolu, paukošanu, brīvo un grieķu-romiešu cīņu, boksu, peldēšanu, šaušanu, vieglatlētiku un smagatlētiku, tenisu, airēšanu, biatlonu, hokeju un daiļslidošanu.

Pazīstama Daugavpils cīkstone Anastasija Grigorjeva, atklājot svinīgu pasākumu, novēlēja jauniem sportistiem izmantot iespēju, kas cilvēkam tiek dota tikai vienreiz dzīvē, un sasniegt izcilus sporta panākumus.

Pirms katra sporta veida pārstāvju apbalvošanas tika parādīta neliela prezentācija, kurā treneri apsveica savus audzēkņus un viņu vecākus gaidāmajos svētkos. Novēlējumi bija ļoti dažādi – nebastot treniņus, ticēt saviem spēkiem, būt neatlaidīgiem un strādīgiem, tiekties pēc uzvaras. Savukārt brīvās cīņas treneris Sergejs Kursītis bija sagatavojis apsveikumu dzejā.

Jaunie sportisti par sasniegumiem sportā tika apbalvoti ar piemiņas stikla zīmi, bet treneriem uzdāvināja lietussargus.

Vieglatlētikas treneris Ivans Maļcevs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka nodarbošanās ar sportu prasa no bērniem lielu čaklumu un gribasspēku, jo treniņi dažu stundu laikā notiek katru dienu, pat brīvdienās un svētku dienās. Ivans Maļcevs trenera amatā strādā jau četrdesmit gadus un pašlaik trenē 8 bērnus.

Viņa audzēkne Aleksandra Kobļenca pierāda, ka talantīgs cilvēks ir talantīgs visā. Gudrā un skaistā Saša pašlaik ir ne tikai viena no valsts perspektīvākajām vieglatlētikas sportistēm jauniešu grupā, bet arī lieliski mācās Krievu vidusskolas-liceja 9.klasē, nodarbojas ar dejām un atrod laiku arī pabūt ar draugiem.

Pēc Aleksandras vārdiem, īpašu režīmu viņa neievēro, tomēr viņas diena ir saplānota. Ar sportu nodarbojas jau sen un tas viņai ļoti patīk, šogad kļuva par labāko Baltijas un Latvijas čempionātos, gatavojas olimpiādei Holandē un Eiropas čempionātam vieglatlētikā. Novēlam viņai panākumus visā un jaunas uzvaras sportā!



Написать комментарий