Ārkārtas situācija „Rēzeknes siltumtīklos” likvidēta

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Otrdien, 18. decembrī no plkst. 17.00 līdz 20.00 bija atslēgta siltumpadeve Rēzeknes pilsētas centra rajonā. Kā informē a/s „Rēzeknes siltumtīkli” valdes loceklis Aldis Mežals, otrā apkures katla siltummainim iestrēga aizbīdnis un pārtrūka siltuma padeve, kā rezultātā katlumāja ar atlikušajiem diviem katliem nevarēja nodrošināt pilsētas centra rajonam nepieciešamo jaudu, informē Rēzeknes pašvaldība.

Lai novērstu radušos situāciju, tika pieņemts lēmums uz trim stundām pilnībā apturēt katlumājas darbību, noliet ūdeni un nomainīt aizbīdni. Tā kā jaunajiem katliem ir piecu gadu garantijas laiks, no Rīgas tika atvestas rezerves daļas, un visi remontdarbi tika veikti garantijas remonta ietvaros. Ārkārtas situāciju izraisījušās detaļas tiks aizvestas uz rūpnīcu, kas tās ražoja, lai izpētītu apstāšanās iemeslus un izvairītos no šādām situācijām nākotnē.

Pēc plkst. 20.00 katli tika piepildīti ar ūdeni no lielās rezerves tilpnes, un siltuma padeve pilsētas centra rajona iedzīvotājiem un iestādēm tika atjaunota. Tagad siltums rēzekniešiem tiek piegādāts pilnā apjomā. A/s „Rēzeknes siltumtīkli” darbinieki atvainojas rēzekniešiem par sagādātajām neērtībām.


Написать комментарий