Izglītības pārvaldes pārstāve paskaidroja, kāpēc Daugavpils skolēni tiek aicināti piedalīties masku gājienā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šogad, gaidot Ziemassvētkus un Jauno gadu, daugavpiliešiem un pilsētas viesiem tiek piedāvāta interesanta un plaša pasākumu programma, vairāki pasākumi norisinājušies jau decembra sākumā. Savukārt Otrajos Ziemassvētkos – 26.decembrī – Daugavpils centrā notiks svinīgā masku parāde, kurā piedalīsies ne tikai pats galvenais ziemas burvis, bet arī pilsētnieki.

Portāla Gorod.lv redakcijā griezās kādas pilsētas skolas skolnieka māte, kura paziņoja, ka minētajā gājienā piespiedu kārtā jāpiedalās skolniekiem un skolotājiem. „Ziemassvētkos sinoptiķi prognozē lielu salu un es nevēlos, lai mans bērns nosaltu šī gājiena laikā un saslimtu pirms Jaungada svinībām. Turklāt tas ir skolas brīvlaiks. Vai arī svešs viedoklis izglītības jomā tagad netiek ņemts vērā? Mūsu pilsētā ir vairākas nacionālās biedrības, kuru pārstāvji varētu piedalīties gājienā pa Vienības ielu”, - uzskata skolnieka māte.

Lai precizētu augstākminēto informāciju, Gorod.lv griezās pie Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Profesionālās, interešu un pieaugušo izglītības nodaļas vadītājas Lidijas Plavinskas.

Pēc Plavinskas kundzes vārdiem, skolniekiem tiešām tika piedāvāts piedalīties masku parādē Vienības laukumā. Pasākuma mērķis ir izklaidēt bērnus brīvlaikā un ieinteresēt viņus piedalīties Jaungada svinībās. Kā arī pēc gājiena visi tā dalībnieki varēs bezmaksas paslidot Ledus hallē un izbaudīt daiļslidotāju sagatavoto priekšnesumu.

„Manuprāt, tas bērnus varētu ieinteresēt un viņi labprāt piedalīsies pasākumā laukumā un apmeklēs Ledus halli. Janvāra sākumā notiks arī skolnieku „Jautrie starti”, kuriem jau pietiekušās 10 komandas”, - pastāstīja nodaļas vadītāja.


Написать комментарий