Aicina tautu piedāvāt idejas jaunā Gaiziņkalna skatu torņa veidolam

foto travelnews.lv
foto travelnews.lv

Dabas aizsardzības pārvalde un Madonas novada pašvaldība aicina līdz nākamā gada 20.janvārim ikvienu interesentu izteikt idejas par to, kā jāizskatās jaunajam skatu tornim un piedalīties ideju konkursā „Gaiziņkalna skatu tornis un tā apkārtne”, portāls “Delfi” uzzināja Dabas aizsardzības pārvaldē.

Kā norāda pārvaldes speciāliste Baiba Līviņa, daudziem Latvijas iedzīvotājiem ir savs priekšstats un interesantas idejas kā šim jaunajam tornim būtu jāizskatās, kā arī par to, ko un kā varētu labiekārtot Gaiziņkalna tuvākajā apkārtnē, tāpēc ikviens ir aicināts piedalīties konkursā.

Konkursā iesniedzamas idejas brīvā formā. Tas var būt apraksts, vizuāls materiāls, rasējums, makets vai kā citādi izklāstīta ideja. Plašāka informācija konkursa nolikumā: www.daba.gov.lv/upload/File/DOC/KONK_Gaizina_T_ID_nolikums.doc

Labāko ideju autori saņems balvas no Dabas aizsardzības pārvaldes un Gaiziņkalna apkārtnes tūrisma pakalpojumu sniedzējiem, bet visi Latvijas augstākā kalna apmeklētāji estētisku baudījumu no konkursa interesantāko ideju īstenojuma.

Vecais, nepabeigtais un pussabrukušais Gaiziņkalna skatu tornis 14.decembrī tika demontēts, to uzspridzinot un tā vietā par Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta līdzekļiem paredzēts izbūvēt jaunu skatu torni.

Līviņa atzīmēja, ka Tāpēc Pārvalde un Madonas novada pašvaldība aicina visus interesentus piedalīties ideju konkursā „Gaiziņkalna skatu tornis un tā apkārtne". Tas notiks no 2012. gada 20. decembra līdz 2013. gada 20. janvārim.

Latvijas augstākais kalns - Gaiziņkalns atrodas izcili ainaviskā teritorijā un Gaiziņkalna dabas parks ietilpst aizsargājamo ainavu apkaimē "Vestiena".

Vēsturiski Gaiziņkalns ir arī iecienīts tūrisma apskates objekts, kuru apmeklējis gandrīz ikviens Latvijas iedzīvotājs.


Написать комментарий