Trešā daļa bērnu Anglijā cieš no aptaukošanās

foto fractalfoundation.org
foto fractalfoundation.org

Anglijā sākumskolas klasēs bērniem tiek konstatēts liekais svars, un ar katru gadu ar šo problēmu saskaras vairāk bērnu, pašlaik tas sastāda trešdaļu no visiem bērniem, ziņo portāls zdravoe.com.

Veselības aprūpes eksperti ir publicējuši datus, kuros ir teikts, ka bērnu skaits līdz 6 gadiem ar liekā svara problēmu salīdzinājumā ar pagājušajiem gadiem ir audzis no 33,4% līdz 33,9%. Kā rāda statistikas dati šis skaitlis ātri progresē.

Eksperti atzīmē, ka šī problēma ir saistīta ar sociālo nenodrošinātību, jo lielākā daļa bērnu ar lieko svaru nāk no trūcīgām ģimenēm, tie ir 24,3%, bet no turīgām ģimenēm - 13,7% bērnu. Afroamerikāņu bērniem ir vērojama nosliece uz lieko svaru, tai pašā laikā aziātu izcelsmes bērniem šī problēma nav zināma. Izrādījās arī ka piepilsētās un ciematos dzīvojošiem bērniem ir mazāk vērojama aptaukošanās.

Nacionālā foruma pārstāvji apgalvo, ka aptaukošanās bērnu vidū ir traģēdija. Tas nozīmē to, ka visas programmas, kuras ir izveidotas, lai veicināti veselīgā dzīves veida popularitāti bērnu vidū nestrādā. Tagad jāizstrādā jaunas programmas, kuras attīstītu bērnu fizisko sagatavotību.

Informācijas avots: medvesti.com


Написать комментарий