ESF projektos sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojumus saņēmuši 2300 Latvijas iedzīvotāji

logo
logo

2012.gadā ir noslēgušies sešpadsmit Nodarbinātības valsts aģentūras pārraudzīti projekti, kas ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu attīstīja sociālos pakalpojumus Latvijas reģionos. Pateicoties šajos projektos piedāvātajām iespējām, ģimenes videi pietuvinātus sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojumus saņēmuši vairāk nekā 2300 Latvijas iedzīvotāju.

Viņu vidū ir gandrīz 800 personas ar funkcionāliem traucējumiem, apmēram 500 krīzes situācijās nonākušas ģimenes, vairāk nekā 200 iedzīvotāji, kas atbrīvoti no ieslodzījuma vietām vai nonākuši psihoaktīvo vielu atkarībā, kā arī citas sociāli neaizsargātas iedzīvotāju grupas, portālu "Delfi" informēja Nodarbinātības valsts aģentūrā.

Visplašāko sociālo pakalpojumu klāstu projektu ietvaros saņēmuši iedzīvotāji ar funkcionāliem traucējumiem. Viņiem organizētas sociālo prasmju darbnīcas, psihologu konsultācijas, sociālā atbalsta grupas, karjeras konsultācijas, ārstnieciskā vingrošana un citas aktivitātes.

Savukārt ģimenēm ar bērniem, kas nonākušas krīzes situācijās, tika dota iespēja piedalīties atbalsta un motivācijas grupās, sociālās rehabilitācijas programmu aktivitātēs, darba prasmju apmācībās, kā arī izmantot krīzes centru pakalpojumus.

Bijušie ieslodzītie un psihoaktīvo vielu atkarībā nonākušie iedzīvotāji saņēmuši kompleksus resocializācijas pakalpojumus, kas ietver gan motivācijas programmas, gan atbalsta grupas un individuālas speciālistu konsultācijas, gan praktisko iemaņu darbnīcas un darba terapiju. Sociālā rehabilitācija tika sniegta arī līdzatkarīgajām personām.

Sociālo pakalpojumu projektu īstenošana Latvijas reģionos turpināsies vēl arī 2013. un 2014.gadā. Līdz 2014.gada novembrim, kad noslēgsies pēdējais šīs aktivitātes projekts, klienta dzīvesvietai pietuvinātos sociālos pakalpojumus būs saņēmuši vēl 15 000 iedzīvotāju. Daudzu projektu īstenotāji ir apņēmušies turpināt sniegt uzsāktos sociālos pakalpojumus arī pēc projektu beigām.


Написать комментарий