'Policistu-laupītāju' lietā piespriež bargus cietumsodus; Žagaram – mūža ieslodzījums

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Tā dēvētajā Jēkabpils policistu laupītāju lietā Zemgales apgabaltiesa ceturtdien apsūdzētajam Arvo Žagaram piesprieda mūža ieslodzījumu, bet brāļiem Denisam un Pāvelam Hristoforidi tika piespriesti attiecīgi 20 un 18 gadu cietumsodi.

Leonīdam Koņuhovam, Staņislavam Babelim un Edgaram Paruškinam tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz 13 gadiem.

Staņislavam Berkulam, kurš apsūdzēts epizodē par zādzību Jūrmalā, tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu.

Kā ziņots, bruņotā laupīšana Jēkabpilī notika 2011.gada 25.janvāra rītā. Laupītāji ievainoja spēļu zāles darbinieku, paņēma sev līdzi vairāk nekā 104 000 latu un devās prom ar automašīnu "Chrysler Voyager".

Noziedzniekus sāka vajāt policisti. Likumsargi viņus iedzina strupceļā. Izcēlās apšaude, kuras laikā gāja bojā Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Viesītes iecirkņa vecākais inspektors kapteinis Andris Znotiņš. Apšaudē tika ievainoti arī divi citi policisti un trīs no pieciem noziedzniekiem, viņus visus piecus drīz pēc tam izdevās aizturēt.Vēlāk izrādījās, ka četri no pieciem uzbrucējiem paši bijuši policisti. Starp aizturētajiem bija bijušie Tukuma policisti brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi, patruļpolicijas vienības "Alfa" darbinieki Žagars un Leonīds Koņuhovs, kā arī privātpersona Staņislavs Babelis.

Jēkabpils spēļu zāles laupīšanā apsūdzētie - Žagars, brāļi Hristoforidi, Koņuhovs un Babelis - tiesā pavēstīja, ka atzīst vainu spēļu zāles aplaupīšanā, bet neatzīst vainu apšaudēs un policista nonāvēšanā tādā veidā, kā viņus apsūdzējusi prokuratūra.

Par vecākām noziegumu epizodēm Tukumā apsūdzēti brāļi Hristoforidi un viņu paziņa Paruškins, bet atsevišķā zādzības epizodē Jūrmalā starp apsūdzētajiem ir arī Berkuls.


Написать комментарий