Lielākā daļa grieķu vēlas emigrēt uz ārzemēm

foto softchalk.com
foto softchalk.com

Gandrīz puse darbspējīgo grieķu meklē darbu ārzemēs.

Saskaņā ar grupas Adecco pētījumiem, 49% darbspējīgo grieķu atrodas darba meklējumos ārzemēs, 3% jau izskata piedāvājumus no citām valstīm. Daudzi skatās pēc savu paziņu vai radinieku piemēra, kuri jau ir atraduši darbu ārzemēs, tie ir 30%.

Cilvēki grib izbraukt no valsts lielā bezdarba līmeņa dēļ (36%), perspektīvu trūkuma dēļ (29%), zemo algu dēļ (12%). Lielākā daļa aptaujāto apgalvoja, ka vairāk nekā divus gadus atrodas darba meklējumos, jo ir zaudējuši darbu darba devēja bankrotēšanas vai štatu reorganizēšanas dēļ.

Par izbraukšanas motīvu kalpo ekonomiskās atdeves, dzīves kvalitātes karjeras izaugsmes uzlabošana. Respondentu vēlamā alga ir 2000 eiro (29%), pārējie ar mieru saņemt 1500 eiro. Ļoti maza daļa aptaujāto grieķu brauks ārzemēs strādāt pēc savas specialitātes, 51% respondentu ir gatavi izskatīt visus piedāvājumus. 53% grib pārbraukt dzīvot ārzemēs, ja tur atradīs pastāvīgo darbu, taču 41% pārbrauks tikai tajā gadījumā, ja viņus pilnīgi apmierinās darbs un samaksa par to.

Vakanču meklēšana notiek caur internetu – apmeklē kompāniju mājaslapas, meklēdami darbu pēc savas kvalifikācijas, lieto arī grieķu mājaslapas, kur piedāvā darbu ārzemēs. Jaunā emigrantu paaudze (70%) meklē darbu ES (Francija, Vācija, Lielbritānija u.c.). Mazāka popularitāte ir ASV, Austrālija, Tuvie austrumi un Āzija.

Uz jautājumu, kas Jums traucē izbraukt no valsts šodien? 32% aptaujāto atbildēja, ka ir ciešā emocionālajā saikne ar Grieķiju, 14% - radinieku dēļ nevar izbraukt, un pārējie apgalvoja, ka kopumā ir apmierināti ar savu dzīvi Grieķijā.
Informācijas avots: russianathens.gr


Написать комментарий