Policijai brangs ķēriens: 5,8 miljoni nelegālu cigarešu

foto VID
foto VID

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde Rīgā decembra sākumā atsavinājusi gandrīz 5,8 miljonus nelegālo cigarešu, kas iespējams, bija paredzētas nogādāšanai tālāk Eiropā. Tas ir šā gada lielākais nelegālo cigarešu ķēriens, kāds gadījies likumsargiem, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Lielais cigarešu daudzums uziets 6.decembrī Rītausmas ielā, kur kādā slēgtā teritorijā atradusies kravas auto puspiekabe ar Lietuvas reģistrācijas numuriem. Tajā no kravas mikroautobusiem tika iekrautas kartona kastes. Minētajās kastēs konstatēti tabakas izstrādājumi - cigaretes "M&G" bez akcīzes nodokļa markām.

Atsavinātas kopumā 724 kastes ar 5 792 000 cigarešu, kas ir šogad lielākais atsavināto nelegālo tabakas izstrādājumu daudzums.

Iekraušanas laikā tika aizturētas četras agrāk netiesātas personas - trīs 1966.gadā dzimuši vīrieši un viens 1985.gadā dzimis vīrietis.

Ņemot vērā uzglabāto nelikumīgo akcīzes preču daudzumu, par minēto faktu policija sākusi kriminālprocesu par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai tā izdarīta lielā apmērā.

Par šādu noziegumu likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai arests, vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Salīdzinot Valsts policijas aktivitātes un to rezultātus 2012. un 2011. gadā, pati policija secina, ka atsavināto nelikumīgo tabakas izstrādājumu apjoms ir pieaudzis. Pērn gada pirmajos 11 mēnešos kriminālprocesu ietvaros policijas darbinieki atsavināja 10 120 229 cigarešu, savukārt šogad tādā pat laika periodā, - 16 292 289 cigaretes. Visa pagājušā gada laikā kriminālprocesu ietvaros atsavināts 10 794 349 nelegālo cigarešu, informēja Valsts policijā.


Написать комментарий