Daugavpilī notiks atkritumu šķirošanas līnijas būvniecības ieceres publiskā apspriešana

foto gorod.lv
foto gorod.lv

18.decembrī Daugavpilī Pilsētbūvniecības komisijas sēdē tika izskatīts jautājums par atkritumu šķirošanas līnijas būvniecību Daugavpils teritorijā. Minētā uzņēmuma būvniecības mērķis ir Daugavpils iedzīvotāju radīto atkritumu šķirošana, kas ļautu nepalielināt esošo tarifu par atkritumu izvešanu vai pat samazināt to. Komisijas locekļi nolēma, ka būvniecības atļauja tiks izsniegta ar dažiem nosacījumiem, kurus pašvaldībai būs jāņem vērā.

Atgādināsim, ka 2.oktobrī noslēdzās Daugavpils pilsētas domes izsludinātais konkurss par otrreizēji izmantojamo materiālu atdalīšanas pakalpojumu sniegšanu. Konkursā uzvarēja piegādātāju apvienība AS „Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums”, SIA „Eko Latgale” и SIA „Būvzevs”, kura piedāvāja šo pakalpojumu veikšanu par 2 992 500 latiem. Ar konkursa uzvarētāju tika noslēgts līgums un šobrīd tiek saņemti nepieciešamie saskaņojumi.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka šķirošanas līnija, visdrīzāk, tiks uzcelta netālu no Ruģeļu mikrorajona. Uzņēmēji informēja Pilsētbūvniecības komisijas locekļus, ka tehnoloģisko procesu nodrošinās mūsdienīgā Austrijā ražotā aprīkojuma izmantošana.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc šķirošana nevar būt veikta poligonā, kur šobrīd tiek apglabāti otrreizējai pārstrādei neparedzēti atkritumi, V.Širjakovs paskaidroja, ka tas nav ekonomiski izdevīgi, jo atkritumu nogādāšana poligonā izmaksās diezgan dārgi, tas ietekmēs pašizmaksu un attiecīgi samazinās atlaidi, kuru pilsētnieki saņems, maksājot tarifu par atkritumu izvešanu.
  
Pilsētplānošanas un būvniecības departaments izsniegs būvniecības atļauju tikai, ja uzņēmējs saņems visus nepieciešamos saskaņojumus, kā arī rīkos šīs ieceres publisko apspriešanu. V.Širjakovs paziņoja, ka apspriešana varētu notikt nākamā gada janvārī, kad pilsētas iedzīvotāji saņems detalizētu informāciju par ieplānoto būvniecību, tiks atbildēts uz pilsētnieku jautājumiem un paskaidrots, ka mikrorajons nekādā ziņā nepārvērtīsies par izgāztuvi.


Написать комментарий