2013.gadā olimpiāde Daugavpilī nenotiks: Domes pārstāvji sniedz pretrunīgus komentārus

foto Ritvars Raits
foto Ritvars Raits

Ventspils pilsētas domes Sporta pārvalde ziņo, ka 18.decembrī parakstīts līgums par Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes, kas notiks Ventspilī no 2013.gada 13. līdz 16.jūnijam, organizēšanu. Sakarā ar to, ka pirms kāda laika Daugavpils pilsētas vadība izteica vēlmi rīkot šīs sacensības mūsu pilsētā, portāls Gorod.lv ar jautājumu, kāpēc iecerētais netika panākts griezās pie Daugavpils pilsētas pašvaldības pārstāvja Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK) deputāta Ivara Šķinča.

I.Šķinčs paziņoja, ka olimpiāde netiks rīkota Daugavpilī, jo pilsētā nav mūsdienīga vieglatlētikas stadiona. Šāda veida stadiona nav visā Latgalē, tāpēc mēs nevaram sekot Ventspils piemēram un dažas sacensības rīkot citā pilsētā, uzņemoties sacensību pamatdaļu, atzīmēja Ivars Šķinčs.

Daugavpils pārstāvis LOK paziņoja, ka Daugavpilij ir cerība kādreiz uzņemties olimpiādes rīkošanu, jo pašvaldības plānos ir liela vieglatlētikas stadiona būvniecība par ES fondu līdzekļiem.

Jāatzīmē, ka vicemērs Vjačeslavs Širjakovs ir pārliecināts, ka Daugavpilī varētu rīkot olimpiādi, jo stadiona tūkuma dēļ var izmantot sporta objektus, kuri atrodas Višķos.
Var tikai minēt, kāpēc līgums par tik plaša mēroga pasākuma, kas notiek reizi divos gados, rīkošanu tika noslēgts ar Ventspili.


Написать комментарий