Kultūras ministrija atbalstīja Daugavpils čigānu biedrības „NEVO DROM D” projektu

foto render.otoy.com
foto render.otoy.com

Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību speciāliste Annija Senakola portālam Gorod.lv paziņoja, ka Kultūras ministrija atbalsta romu nevalstisko organizāciju projektus, lai veicinātu romu tiesību aizsardzību un iesaistīšanu darba tirgū.

Daugavpils čigānu biedrības „NEVO DROM D” projekta „Izaicinājumi romu sociāli ekonomiskajai integrācijai Daugavpils novadā” mērķis ir veicināt romu kopienas pārstāvju dialogu ar darba devējiem. Projekta ietvaros nākamgad Daugavpilī plānots organizēt apaļā galda diskusiju, kurā piedalīsies romu aktīvisti un NVO pārstāvji, darba dēvēji un eksperti romu nodarbinātības jautājumos. Šī projekta īstenošanai Kultūras ministrija piešķīrusi 1000 latu.

Daugavpils čigānu biedrības priekšsēdētājs Vjačeslavs Nefjodovs pastāstīja, ka apstiprinātais projekts ir tā galvenās idejas īstenošanas sākums, pateicoties kuram darba tirgū tiks iesaistīti jaunie cilvēki, kuri ilgstoši bija bezdarbnieki. Sākotnēji tiek plānots nodarbināt 10-12 cilvēkus, bet pēc projekta īstenošanas tā robežas varētu būt paplašinātas un tikts nodarbināts daudz lielāks cilvēku skaits.

Kultūras ministrija atgādina, ka šā gada augustā tika izveidota Romu integrācijas politikas īstenošanas konsultatīvā padome, kuras mērķis ir veicināt Latvijas romu integrāciju un novērtēt tās īstenošanu, stiprināt romu kopienu un valsts pārvaldes institūciju sadarbību, kā arī aktivizēt romu kopienas pilsonisko līdzdalību. Kā arī romi ir viena no mērķgrupām Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas pamatnostādnēs 2012.-2018.gadam, kuras ietver pasākumu kopumu romu integrācijas politikas īstenošanai.


Написать комментарий