2013.gadā Somijas telekanāls plāno uzsākt ikdienas raidījumu translēšanu krievu valodā 1

foto nord-news.ru
foto nord-news.ru

Somijas teleradiokompānija plāno laist ēterā ikdienas ziņu raidījumu krievu valodā. Šo raidījumu sāks translēt 2013.gada nogalē.

Somijas nacionālā teleradiokompānija (JULE) translēja programmu krievu valodā kopš 1990.gada. Pašlaik JULE ēterā četras reizes dienā var dzirdēt radio ziņas krievu valodā, kompānija arī publicē ziņas krievu valodā savā mājaslapā „Ziņas krievu valodā”. Mājaslapu mēnesī apmeklē 10 000 reizes. Tagad kompānija grib, lai ziņas krievu valodā translētu arī televīzijā.

„Mēs šajā tirgū esam jau 20 gadus ir pienācis laiks attīstīties tālāk. Somija ir liela daļa cilvēku, kuru dzimtā valoda krievu,”  saka galvenais JULE kompānijas redaktors Atte Jaskelains. 50 tūkstoši Somijas iedzīvotāji ir krievvalodīgie un to skaits pēc gadiem divkāršosies. Ziņu struktūra krievu valodā būs tāda pati kā Somijas ziņu struktūra, taču galvenais uzsvars būs likts uz jaunumiem, kuri notiek Somijā.

JULE kompānija orientējas tikai uz krievvalodīgo publiku, taču, kā apgalvo redaktors, viņi būs pateicīgi, ja raidījumu skatīsies arī ārzemēs. Pašlaik JULE ziņas ar prieku tiek lasītas arī Krievijā un masu saziņas līdzekļi bieži atsaucas uz JULE sniegto informāciju. Kompānija plāno uzsākt sadarbību ar Krievijas MSL, tā varētu izpausties kā informācijas apmaiņa, vai kā speciālo reportāžu sagatavošana.

Informācijas avots :nord-news.ru


Написать комментарий

Somijas mediju kompānijas vārds ir nevis Jule, bet Yle, cienītie tulki!