Aploksne ar naudiņu un citas deviņu Eiropas valstu iedzīvotāju svētku vēlmes

foto kveller.com
foto kveller.com

Lai noskaidrotu – kādas ir vispopulārākās dāvanas, The Lloyds veica aptauju deviņās Eiropas valstīs. Lielākajā daļā valstu vismīļākā dāvana ir aploksnīte ar naudu, it sevišķi tādās valstīs, kā parādos grimstošā Grieķija, Spānija vai Itālija. Tikai Slovākijā mīļākā dāvana ir grāmata. Lielākajā daļā valstu cilvēki vēlētos praktiskas, tajā pašā laikā ne pārāk dārgas dāvanas. Tā portālu "Delfi" informē aptaujas veicēji.

Vidēji par dāvanām Austrumeiropā cilvēki plāno izdot aptuveni 70 lati. Aptaujas dalībnieki atklāja, ka arvien biežāk dāvināšanai izvēlas kosmētiku vai apģērbus - 68%, elektroniku un mājas piederumus - 56%, izbraukumu brīvdienās vai garākas brīvdienas - 55% un kuponu uz skaistumkopšanas salonu - 48%. No elektornikas vispārdotākās preces ir planšetdatori (tablets), spēļu konsoles un viedtālruņi. No rotaļlietām aizvien populārākie ir Lego klucīši, Simms sērija un Barbie lelles, taču arī dēmoniskās Monster Hihg figūriņas.

Grāmatu tirdzniecības līderi - autores Džoannas Roullingas darbi, kā arī vēl arvien modē ir zviedru rakstniece Astrīda Lindgrēna. Cilvēki arvien biežāk iegādājas dāvanas savlaicīgi, savukārt 1/3 iepērkas internetā, parasti vislielākie iepirkumi tiek veikti ap 10.decembri. Kā prognozēja VISA, šajā laikā pirkumu vērtība Eiropā vienā dienā pārsniedz pusmiljardu eiro. Patērētāji arvien vairāk salīdzina piedāvājumus un izvēlas sev visizdevīgāko. Tas saistīts ar to, ka preces e-veikalos ir lētākas, nereti pat par 40 - 60 % lētāk kā dižveikalos.

Neskatoties uz cenšanos pirkt dāvanas savlaicīgi, vēl arvien ir liela pircēju grupa, kuri atliek visu uz pēdējo brīdi. Visi apvaicātie Tirgotāju asociācijas biedri par tirdzniecību Ziemassvētkos apstiprina, ka cilvēku pieplūdums un pārdoto preču skaita pieaugums šogad ir jūtams. Visspilgtāk tas izpaužas tieši pirms svētkiem, kad visi steidz iegādāties svētkiem nepieciešamās preces.


Написать комментарий