Daugavpils skolēni lepojas ar savu ģimeni, Latgales zoodārza direktoru un vicemēru

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Ceturtdien, 20.decembrī, Daugavpils pilsētas domes lielajā zālē notika zīmējumu un eseju konkursa „Daugavpils lepnums 2012” noslēguma pasākums.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes metodiķe Signita Gabrāne portālam Gorod.lv pastāstīja, ka šo konkursu Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde rīko jau otro gadu. Konkurss esot ļoti populārs, par ko liecina fakts, ka šogad tajā piedalījās ap100 bērniem no 14 Daugavpils vispārizglītojošajām skolām.


Jaunāko klašu skolēni zīmēja tos, ar kuriem viņi lepojas, bet 5.-7.klašu skolēni rakstīja esejas.

Stingra un kompetenta žūrija saņemtos darbus vērtēja četrās kategorijās: ģimene, skolotājs, sava aroda meistars un sportists. Ļoti daudz darbu tika iesniegts nominācijā „Daugavpils lepnums 2012 – sava aroda meistars”, kurā šogad tika nosaukti Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, viņas vietnieks Vitālijs Azarevičs, Latgales zoodārza direktors Mihails Pupiņš, DU rektors Arvīds Barševskis, Saeimas deputāts Rihards Eigims, mākslinieks Pjotrs Hudobčenoks, mūziķis Aivars Broks un daudzi citi.
Rezultātā tika atlasīti ap 40 darbiem.

Pēc Signitas Gabrānes domām, ļoti skaista eseja tika veltīta Činikailo ģimenei, daudzi skolēni rakstīja par jauniem un perspektīviem sportistiem Anastasiju Grigorjevu, Andžeju Ļebedevu, Alisi Miškovsku.

Šī konkursa mērķis ir iemācīt bērnus lepoties ar savu pilsētu un tās cilvēkiem, interesēties par pilsētas vēsturi un cilvēku likteņiem. Daugavpilī ir daudz labu cilvēku, par kuriem vērts uzrakstīt eseju. Piemēram, Jeļizaveta Ročko savu darbu veltīja vectētiņam – slavenajam Daugavpils vēsturniekam un pētniekam Josifam Ročko. Savukārt krievu vidusskolas-liceja skolniece Santa uzrakstīja eseju par savu draudzeni Elizabeti Limanovsku, kura 12 gadu vecumā kļuvusi par Latvijas čempioni un Eiropas vicečempioni ātrajā šaha spēlē.

Visi konkursa dalībnieki saņēma saldās dāvanas, bet ap 40 uzvarētājiem tika apbalvoti ar diplomiem un svētku atklātnēm. Visi konkursa darbi tuvākajā laikā būs apskatāmi Pārvaldes mājas lapā (http://www.izglitiba.daugavpils.lv).
 



Написать комментарий