Ziemassvētku un Jaungada pasākumi Rēzeknē

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Sagaidot Ziemassvētkus un Jauno 2013. gadu rēzekniešiem un pilsētas viesiem ir iespēja apmeklēt dažādus pasākumus svētku noskaņās – izstādes, koncertus, izrādes. Katram ir iespēja atrast savai gaumei atbilstošu pasākumu, informē Rēzeknes pašvaldības portāls.

Latgales Kultūrvēstures muzejā vēl līdz 5. janvārim lietišķās mākslas Ziemassvētku izstāde-tirdziņš. Tradicionāli Ziemassvētku gaidīšanas laikā muzejs piedāvā iespēju gan apskatīt Latgales tautas mākslas meistaru veikumu, gan iegādāties jaukas dāvanas saviem tuviniekiem. Izstādē-tirdziņā – māla trauki, adījumi, tamborējumi, audēju u.c. meistaru darbi. Ieeja: skolēniem un studentiem – Ls 0,20; pieaugušajiem – Ls 0,40.

22. decembrī plkst. 15.00 Kultūras namā – koncerts „Gaišus Ziemassvētkus”. Tradicionāli koncertā piedalās instrumentālais ansamblis „Excelsus” un Zanes Ludboržas mūzikas skolas audzēkņi piedāvās to, ko ir iemācījušies pirmajā mācību pusgadā. Zanes Ludboržas mūzikas skolā akordeona, klavieru un saksofona spēles mākslu apgūst 42 mazie rēzeknieši. Ieeja – bez maksas.

23. decembrī plkst.12.00 Kultūras namā – Jaungada muzikālā izrāde bērniem „Brīnumi ar piegādi uz mājām”. Jau ne pirmo gadu Sanktpēterburgas jaungada eglīte piedāvā izrādi, kuru veidojis brīnišķīgs Sanktpēterburgas aktieru, režisoru, mākslinieku un horeogrāfu kolektīvs. Viņu rūpīgā darba rezultātā rodas spilgts, muzikāls, efektīgs teātra šovs, kurš var apmierināt pat pieredzējušākā skatītāja gaumi. Izrāde – krievu valodā. Ieeja – Ls 3–5. Par dāvanu – papildu Ls 2,50.

25. decembrī plkst.16.00 laukumā pie Nacionālo biedrību kultūras nama – „Ziemassvētku tikšanās ar Salatēviem”. Spēles, dejas, karsta tēja un pārsteigumi! Ieeja – bez maksas.

Bet no plkst.19.00 līdz 22.00 Sporta pārvaldes Sporta nama slidotavā – diskotēka uz ledus. Plānota DJ piedalīšanās, dažādi konkursi un pārsteigumi. Uz diskotēku ieradīsies arī Ziemassvētku vecītis. Ieeja – bez maksas, slidu noma – Ls 0,50 stundā.

26. decembrī plkst. 14.00 Kultūras namā – pūšaminstrumentu orķestra un bigbenda „Rēzekne” koncerts. Tajā skanēs daudziem labi zināmas un iemīļotas Ziemassvētku melodijas un populāri skaņdarbi. Orķestra diriģents – Jānis Pavlovskis, mākslinieciskais vadītājs – Sergejs Sergejevs. Ieeja – bez maksas.

Šajā pašā dienā plkst. 16.00 uz Ziemassvētku koncertu „Es skaistu vietu zinu” Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē aicina Evita Zālīte, Marts Kristiāns Kalniņš un Artis Robežnieks. Pie klavierēm – komponists Valts Pūce, savukārt ģitāras pavadījumu nodrošinās Ilze Grunte. Visām koncertprogrammā iekļautajām dziesmām tiek radīti jauni aranžējumi, ikviena melodija, pateicoties apvienotajam mūziķu sastāvam, iegūs jaunu skanējumu. Klausītāji koncertā varēs dzirdēt ne tikai klavieres, ģitāru, bet arī blokflautas skaņas, kā arī Marta Kristiāna izpildījumā ieskanēsies oboja. Šis koncerts būs īsta dāvana, kas spēs ikvienu klausītāju aizvest mūzikas brīnumainajā pasaulē. Biļetes iepriekšpārdošanā: Ls 3 „Biļešu paradīzes” kasēs; pasākuma dienā pirms koncerta – Ls 4.

28. decembrī plkst. 10.00 Nacionālo biedrību kultūras namā – Jaungada pasaka „Sniegavīru buramvārdi” latviešu valodā par jautro Sniegavīru piedzīvojumiem, sagaidot Jauno gadu. Interaktīvā programma: bērni kopā ar izrādes varoņiem spēlēs, dejos, dziedās, lasīs dzejoļus Salatētim un Sniegbaltītei, piedalīsies kostīmu un masku parādē un saņems saldas dāvanas! Biļete ar dāvanu bērniem – Ls 5. Vienam no vecākiem ieeja brīva.

30. decembrī plkst.10.00, 12.30 un 15.00 Nacionālo biedrību kultūras namā – Jaungada izrāde un programma bērniem „Brīnumainais rieksts Krakatuks” krievu valodā. Daudz mūzikas, krāšņi kostīmi, brīnumaini piedzīvojumi neatstās skatītājus bez pozitīvām emocijām un jaukām atmiņām. Biļete ar dāvanu bērnam – Ls 5. Vienam no vecākiem ieeja brīva.

31. decembrī visi aicināti sagaidīt Jauno gadu pilsētas Kultūras un atpūtas parkā. No plkst. 21.00 līdz 22.25 – programma bērniem (dzejoļi, spēles, saldas dāvanas). Tikšanās ar Ziemassvētku vecīti un diviem viņa palīgiem Sniegavīriem. Rēzeknieši un pilsētas viesi tiek aicināti nākt uz Raiņa parku maskās. Interesantākās maskas un karnevāla tērpi saņems vērtīgas balvas. Būs karsta tēja.

Plkst. 22.30 – Jaungada šovs. Ar savu dziedāšanu visus apburs čigānu mūzikas ansamblis „Dzheski Gloss” (Rīga), izklaidēs cirka mākslinieki (klauns un iluzionisti) un teātra „Joriks” jauniešu studijas dalībnieki, uz kopīgu deju aicinās šova grupa „Snow Queens” un deju studija „Stop Time Dance Studio”. Pasākumu vadīs Krista Revizore un Edvīns Mihailovs. Pēc tā – Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča apsveikums un svētku salūts.

Līdz plkst. 02.00 – Jaungada diskotēka. Ieeja – bez maksas.

7. janvārī plkst. 13.00 – Ziemassvētku eglīte pilsētas Kultūras un atpūtas parkā. Organizē Rēzeknes Krievu kultūras centrs. Izklaidējoša programma bērniem ar spēlēm un rotaļām. Ieeja – bez maksas.


Написать комментарий