Daugavpils lidosta vēl joprojām ir atvērta tikai investoriem, bet ir slēgta pilsētas iedzīvotājiem 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Satiksmes ministrijā ir izveidota darba grupa, kuras uzdevums ir Daugavpils lidostas attīstīšana. Par to novembra beigās ir informējusi presi Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova. Portāls Gorod.lv centās uzzināt no uzņēmuma „Daugavpils lidosta ” valdes locekļa Viktora Puzāna kādi pasākumi ir notikuši šogad saistībā ar vietējās lidostas attīstību, kāda daļa līdzekļu no budžeta tika patērēta uzņēmuma attīstībai.

„2012.gadā izstrādāja lidostas tehniski – ekonomisko projekta „Daugavpils” pamatojumu, tehnisko dokumentāciju un paredzamo izmaksu summu. Dokumentu izstrādāšana notika saskaņā ar Domes lēmumu (Nr.234, 10.05.2012). Izstrādātie dokumenti bija nosūtīti izskatīšanai Satiksmes ministrijai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, Finanšu ministrijai un Valsts prezidenta kancelejai. Ministrijas un Valsts prezidenta kanceleja pozitīvi novērtēja projektu un atbalstīja šī projekta turpmāko attīstību.

Dokumenti arī tika iesniegti instancēm, kuras atbild par aviācijas politiku Latvijā: Latvijas aviācijas departaments, Latvijas civilās aviācijas administrācija, Latvijas gaisa satiksmes vadība.

Uz doto brīdi uzņēmums SIA „Daugavpils lidosta” saņēma atbildes no visām augstāk minētajām instancēm, tajās teikts:
1. Projekts nav pretrunā ar esošiem standartiem un atbilst visiem aviācijas sfērā esošajiem normatīvajiem aktiem.
2. Ja būs finansējums, projekta realizēšanai var aiziet 2.5-3 gadi.
3. Projektam ir liela nozīme Latgales reģiona attīstībai.

Programmas ietvaros notiek sadarbība ar Krieviju, 14.09.2012 tika parakstīts memorandums starp SIA „Daugavpils lidosta” un aviokompaniju  „Pskovavia”, saskaņā ar parakstīto dokumentu aviokompānija veiks lidojumus uz Krieviju, Urainu, Baltkrieviju no lidlauka „Daugavpils”.

Projekta realizēšanā finansiālo palīdzību sniegs Latgales pašvaldības: Daugavpils novads, Rēzeknes pilsētas dome, Krāslavas, Dagdas, Aglonas, Preiļu, Līvānu, Riebiņu un Ludzas novadi. „Lēmumi tika pieņemti pašvaldību deputātu sēdēs,” apgalvo A. Puzāns.

Uzņēmuma vadība atteicās sniegt komentārus par pašvaldību līdzekļiem, kuri tika ieguldīti 7 gadu laikā uzņēmuma darbā. Atteicās arī sniegt atbildi uz jautājumu, kāpēc investori nevēlas veikt finansiālo palīdzību uzņēmumam, taču atzīmēja, ka līdzekļu meklēšana lidlaukam „Daugavpils” turpinās.

Atgādinām, ka februārī SIA „Daugavpils lidosta” saņēma 160 387 latus kredītu izmaksāšanai par zemi (75% summas) un darba algu samaksāšanai, administratīvo un lidlauka ekspluatācijas patēriņiem.


Написать комментарий

....Uzņēmuma vadība atteicās sniegt komentārus par pašvaldību līdzekļiem, kuri tika ieguldīti 7 gadu laikā uzņēmuma darbā. Atteicās arī sniegt atbildi uz jautājumu, kāpēc investori nevēlas veikt finansiālo palīdzību uzņēmumam, taču atzīmēja, ka līdzekļu meklēšana lidlaukam „Daugavpils” turpinās....
Vienkārši kauns teikt! pašvaldības ieguldīja bišķi vairāk par nulli, bet starp privātajiem investoriem nav atradies tāds duraks, kas ieguldīs naudu ekonomiski absolūti nerentablā projektā