Latvijas Kausā Klasiskā svaru stieņa spiešanā guļus daugavpilietis uzstādījis jaunu rekordu

foto fitnes.lv
foto fitnes.lv

Aizvadītajās brīvdienās, 22.decembrī, Daugavpils klubā „Fitness centrs” notika kārtējais Latvijas Kauss Klasiskā svaru stieņa spiešanā guļus 2012. Latvijas atlētisma un kultūrisma federācijas prezidents Oļegs Burinskis paziņoja, ka minētās sacensības kļuvušas par tradīciju, pirmo reizi tās norisinājās1981.gadā un šogad tika rīkotas jau 32.reizi.

Tradicionāli sacensības notiek vairākās svara kategorijās – vieglajā, vidējā, smagajā un supersmagajā svara kategorijās. Vieglajā svara kategorijā par labāko kļuva sportists no Lietuvas Gintautas Čičurka, kurš uzrādīja rezultātu 140 kg. Vidējā svara kategorijā uzvarēja 24 gadus vecais daugavpilietis Dmitrijs Šišonkovs, kura rezultāts bija 205 kg. Smagajā svara kategorijā uzvarēja Edgars Ratnieks no Rēzeknes, viņa rezultāts ir 195 kg. Savukārt supersmagajā svara kategorijā par labāko kļuva Aleksandrs Kožarjonoks, kurš uzrādīja rezultātu 200 kg.

Klasiskā svaru stieņa spiešanas tehnikas noteikumi paredz, ka sportists, guļot uz soliņa, atsevišķi vai kopā ar partneri (-iem) izņem stieni no statņiem, pietuvo to krūtīm, līdz tas pieskaras un izspiež uz augšu. Pēc stieņa fiksācijas uz taisnām rokām, sportists pats vai ar partneru palīdzību novieto stieni uz statņiem. Klasiskajā svaru stieņa spiešanā vīrieši sacenšas vairākas kategorijās – līdz 75 kg, līdz 90 kg, līdz 105 kg un virs 105 kg.


Написать комментарий