Līvānietis Jānis Auzāns ieguvis titulu „Latvijas Lepnums”

foto livani.lv
foto livani.lv

Jānis Auzāns – Līvānu Goda pilsonis un vecākais praktizējošais dambretes treneris Latvijā, kuram nākamgad būs 90 gadi, kļuvis par Latvijas Lepnumu 2012, ziņo Līvānu novada pašvaldības portāls.

J.Auzāns pratis ar dambretes spēli aizraut daudzus, un līvānieši ir ļoti nopietni konkurenti citām Latvijas bērnu un jauniešu komandām. Vēstules autors ir viens no talantīgākajiem Jāņa Auzāna skolniekiem, un savā vecuma grupā pasaulē viņš ir 8. vietā, bet Eiropā - 4.

Pēc Auzāna kunga domām, maldīgs ir uzskats, ka dambrete nav modē un citas datorspēles izkonkurēs šo nodarbi. Ik gadu septembrī, skolas gadam sākoties, kā arī vienmēr pēc tam, kad līvānieši atbrauc no sacensībām ar medaļām un kausiem, Līvānu Bērnu un jauniešu sporta skolas dambretes klasīte piepildās ar lieliem un maziem interesentiem.

Par savu galveno uzdevumu J.Auzāns uzskata iemācīt bērnus ne tikai vinnēt, bet arī zaudēt, jo dažreiz vajag 100 reizes zaudēt, lai simtu pirmajā reizē vinnētu, jāmācās no savām kļūdām. Runājot par misiju, treneris atzīstas, ka tik augstās kategorijās negrib domāt: „Starp jaunajiem pats jaunāks jūtos. Esmu tajā vecumā, kad man jau ir bērna prāts un tāpēc man ar viņiem saskan. Mēs saprotamies”, - stāsta J.Auzāns intervijā Diena.lv.

Jāatzīmē, ka arī Daugavpilī ir savi varoņi – „Latvijas lepnums 2012” nominācijā „Caur ērkšķiem uz zvaigznēm” par uzvarētāju kļuva Andrejs Kirins, kurš ir mūsu pilsētā pazīstamais masieris, Daugavpils Neredzīgo sporta kluba „Elpa” vadītājs, aktīvi piedalās sporta sacensībās – 2012.gadā Eiropas čempionātā izcīnīja zelta medaļu adaptīvajā airēšanā.

Savukārt balvas „Latvijas lepnums” pasniegšanas tradīcija tika uzsākta 2003.gadā, šogad minētā balva tika pasniegta devīto reizi, atzīmējot Latvijas pilsoņus, kuri nav palikuši vienaldzīgi, darbojas sabiedrības labā un cīnās ar likteni. Balvu „Latvijas lepnums” katru gadu saņem 10 cilvēki 10 nominācijās, balvas pasniegšanas iniciatori ir laikraksts „Diena” un televīzijas kanāls TV3, uzvarētāji saņem stikla koku, kurš simbolizē nepārtrauktu valsts attīstību un izaugsmi.


Написать комментарий