Kosoņu ģimenei joprojām nepieciešama palīdzība mājas būvniecībai

foto dnd.lv
foto dnd.lv

Daugavpils novada pašvaldības māja lapā tiek stāstīts par Daugavpils novada Dubnas pagastā dzīvojošo Kosoņu ģimeni, kurā aug 15 gadus vecā Laura un 10 gadus vecā Anastasija un kura šī gada martā postošā ugunsgrēkā zaudēja savas mājas un visu iedzīvi.

Todien, kamēr meitas bija deju kolektīva mēģinājumā un vīrs Vitālijs bija darbā autoservisā, piemājas saimniecībā bija palikusi mamma Ingrīda, kas piekopa mājas soli dārzā. Vien esot nepilnas 15 minūtes ārpus mājas, viņa pamanīja dūmus un liesmas, kurus pašas spēkiem Ingrīda nevarēja nodzēst. Liesmām pieņemoties spēkā, viņa skrēja uz ciemu pēc palīgiem. Ugunsgrēks aprija visu un dzīve nu bija jāsāk no jauna.

Ciemojoties Dubnā Adventes laikā, piemājas saimniecības pagalmā  varēja aplūkot uzmūrētos jaunās mājas pamatus. „Strādājām visu rudeni, lai pirms aukstā laika iestāšanās būtu uzsākta mājas būvniecība. Darbos bija iesaistīta visa ģimene, liels paldies arī meitas draugam Aleksandram, kurš brīvdienās brauca no pilsētas, lai palīdzētu,” izrādot paveikto pastāstīja saimniece.

Ģimene joprojām uzturas pagaidu lietošanai piešķirtajā vagoniņā. To gan nepieciešams bieži kurināt, jo tas ātri izsalst. Ar pašvaldības atbalstu vagonā ir ievilkta arī elektrība.
Pateicoties vietējo palīdzībai, portālam Ziedot.lv un atvērtajam ziedojumu tālrunim, līdz šim saziedoti teju 5000 latu.  Kosoņi saka lielu paldies visiem ziedotājiem un atbalstītājiem, kuri nav palikuši vienaldzīgi. Dubnas pagasta pārvaldes vadītājs Ēvalds Stašulāns gan norāda, ka saziedotā summa joprojām ir nepietiekama. Mājas atjaunošanai nepieciešami vēl vismaz 7 000 latu.

Daugavpils novada pašvaldības portāls norāda, ka atbalstīt Kosoņu ģimeni var gan sniedzot finansiālu palīdzību, gan izpalīdzot ar visa veida celtniecības materiāliem, zelta vērtē ir gāzbetona bloki. Tāpat ziedot ir iespējams caur mājas lapu Ziedot.lv vai pārskaitot naudu uz Ingrīdas Kosoņas privāto kontu.


Написать комментарий