Apledojums daudzviet apgrūtina braukšanas apstākļus

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Piektdienas rītā braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem daudzviet apgrūtina apledojuma veidošanās, informē Latvijas Valsts ceļi.

Pūš brāzmains vējš, bet vietām ir nokrišņi slapja sniega un lietus veidā. Iespējami arī lauzti, krituši koki uz brauktuves, kas var kavēt satiksmi. Gaisa temperatūra ir no -1 grāda līdz +2 grādiem pēc Celsija.

Rīgas apkārtnē, kā arī Ventspils, Liepājas, Jelgavas, Bauskas un Ainažu virzienos braukšanas apstākļi apgrūtināti visā ceļa posma garumā. Brauktuves daudzviet apledo, autoceļi tiek kaisīti ar pretapledojuma materiāliem. Siguldas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi posmā Rīga – Līgatne un posmā Smiltenes pagrieziens – Vireši. Vietām slapjš sniegs. Brauktuves tiek tīrītas un kaisītas.

Valmieras virzienā vietām nedaudz snieg un brauktuves apledo, kas apgrūtina braukšanas apstākļus visā posma garumā, izņemot Strenči – Valka ceļa posmu. Brauktuves, kur tas ir nepieciešams, tiek tīrītas un kaisītas. Savukārt Daugavpils virzienā apgrūtināta braukšana ir posmā Rīga - Pļaviņas, veidojas apledojums, kaisa.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir visā Latvijā, izņemot Rēzeknes, Daugavpils un Madonas apkārtnēs. Autoceļi apledo, brauktuves kaisa. Arī pa vietējiem ceļiem visā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi. Brauktuves vietām sniegotas un daudzviet apledojušas. Turpinoties atkusnim, uz šiem ceļiem veidojas stipra atkala, kas var būtiski pasliktināt transportlīdzekļu vadāmību.

 

 


Написать комментарий