Daugavpils pilsētas pašvaldības budžets ir par 5 miljoniem lielāks par ieplānoto

foto gorod.lv
foto gorod.lv

27.decembrī kārtējās sēdes laikā Daugavpils pilsētas domes deputāti apstiprināja trešos un šā gada pēdējos grozījumus pašvaldības 2012.gada budžetā.

Gada sākumā kopējā budžeta ieņēmumi bija apstiprināti 43 499 105 latu apmērā, izdevumi – 59 086 813 latu apmērā, bet šobrīd kopējā budžeta ieņēmumi apstiprināti 48 616 780 latu apmērā, izdevumi – 63 133 244. Budžeta deficīts sastāda 15 651 677 latus. Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paskaidroja, ka šo deficītu veido pēdējo gadu atlikumi un ar kredītiem saistītie līdzekļi.

Finanšu nodaļas vadītāja portālam Gorod.lv paziņoja, ka gada vidū bija būtiski pieauguši ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa, sākotnējais nodokļu iekasēšanas plāns bija apstiprināts 98% apmērā, pašlaik tas tika palielināts līdz 100%. Faktiski gada beigās nodokļu ieņēmumi būs vēl lielāki, jo budžetā joprojām tiek pārskaitīti līdzekļi. Tas ļauj apgalvot, ka finanšu ziņā pašvaldībai šis gads nav bijis slikts.

Līdzekļi, kuri netika pārdalīti šogad, tradicionāli tiks pārcelti uz nākamo gadu. Šobrīd 2013.gada budžets nav līdz galam izveidots, jo speciālisti vēlas maksimāli pareizi sadalīt finansējumu. Sākotnējie aprēķini liecina, ka 2013.gada budžets būs šā gada līmenī. Iespējams, iedzīvotāju ienākumu nodokļa plāns nepārsniegs šā gada plānu, kā arī pieaugs pašvaldības izdevumi sakarā ar jaunu pašvaldības iestāžu un jaunu programmu finansējumu.


Написать комментарий