Sakstagala Jāņa Klīdzēja pamatskolu turpmāk vadīs Silvija Freiberga

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

Sakarā ar līdzšinējā Sakstagala Jāņa Klīdzēja pamatskolas direktora Alda Ciukmača apstiprināšanu Rēzeknes novada Bērnu-jaunatnes sporta skolas direktora amatā, no jaunā gada par Sakstagala Jāņa Klīdzēja pamatskolas direktori strādās Silvija Freiberga, informē Rēzeknes novada pašvaldība.

Viņas kandidatūru par labāko no četriem pretendentiem atzina vērtēšanas komisija un ārkārtas sēdē apstiprināja domes deputāti. Silvija Freiberga beigusi Daugavpils Pedagoģisko institūtu kā vēstures un sabiedrisko zinātņu skolotāja, vēlāk Liepājas Pedagoģiskajā akadēmijā ieguvusi maģistra grādu pedagoģijas teorijā un vēsturē. Jāatzīmē, ka Silvijas Freibergas darba gaitas sākušās kādreizējā Rēzeknes rajonā – vispirms viņa bijusi pionieru vadītāja Tiskādu internātskolā, pēc tam – metodiķe Rēzeknes rajona Jauniešu centrā. Vēlāk dzīves ceļš Silviju Freibergu aizvedis uz Ogres pusi, kur 21 gadu viņa strādājusi Taurupes vidusskolā, līdz 2011.gadā atgriezusies dzimtajā pusē un pēdējo gadu bijusi lietvede Viļānu vidusskolā.

Jaunā direktore pastāstīja, ka viņai esot daudz ideju, ko īstenot skolas dzīvē, īpaši popularizējot skolas nosaukumā izcelto Klīdzēja un viņa pazīstamākā tēla – Boņuka vārdu, piemēram, organizējot rakstnieka atceres pasākumus, noskaidrojot skolēnu,  kurš saņemtu Gada Boņuka titulu, kā arī rīkojot zīmējumu konkursu „Mans draugs – suns”.

Kā pati Silvija teic, pirmais darba mēnesis viņai būšot „Kāpēcīša” posms, kad iepazīties un sadraudzēties ar skolas kolektīvu, kā arī iestrādāties jaunajā amatā, lai pēc tam kopīgiem spēkiem Sakstagala Jāņa Klīdzēja pamatskolas vārdu varētu padarītu vēl spilgtāku un zināmāku.


Написать комментарий