2012.gada kopsavilkums: Daugavpils pārsteidza arhitektus, kuri piedalījās mūsu pilsētā notikušā konferencē 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

2012.gadā Daugavpilī notika Baltijas arhitektu salidojums. Pasākuma ietvaros 5.oktobrī notika arhitektūras tendencēm veltītā konference, kā arī izstāde, kurā tika prezentēti labāko Latvijas arhitektu darbi, notika Baltijas valstu arhitektūras augstskolu labāko pēdējā mācību gada diplomdarbu prezentācija un labāko arhitektu apbalvošana.

Pilsētas vadība uzskata, ka šāda veida pasākuma norise ar arhitektu no Latvijas, Igaunijas, Polijas un Lietuvas piedalīšanos Daugavpilī apliecina, ka mūsu pilsēta ir guvusi atzinību, šāda izdevība pilsētai radās pēc Arhitektu apvienības pārstāvju apmeklējuma, kuri augsti novērtēja Daugavpils attīstību un atzīmēja, ka pilsētas arhitektūra tiek labi saglabāta.

Pasākuma gaitā Latvijas Arhitektu apvienības vadītājs Viktors Valgums pateicās Daugavpilij par piemēru pārējām pašvaldībām, kā var izgreznot pilsētu, radot nelielus oriģinālus objektus – tāda kā Soliņu aleja Centrālajā parkā.
120 dažāda veida speciālisti no Baltijas valstīm – arhitekti, mākslinieki, projektētāji, dizaineri, būvnieki piedalījās ekskursijā pa pilsētu, aplūkojot pēdējo 20 gadu laikā uzceltās un renovētās ēkas, kā arī Daugavpils cietoksni.

Daugavpils galvenā arhitekte Inga Ancāne portālam Gorod.lv pastāstīja, ka pasākuma dalībnieku atsauksmes par Daugavpili bija ļoti labas. Priecē, arī tas, ka žurnāls “Latvijas arhitektūra” nolēmis veselu žurnāla numuru veltīt Daugavpilij – pilsētas vecai un jaunai arhitektūrai, restaurētām ēkām. Pēc I.Ancānes domām, tas ir liels sasniegums, jo pilsētas vārds skanēs visā Latvijā.

I.Ancāne atzīmēja, ka viesi novērtēja pilsētas sakoptās ielas un puķu noformējumu, īpaši sajūsminoties par cietoksni, daudzus pārsteidza mūsu tramvaji, kas ir mūsu pilsētas „rozīnīte”. Arhitekti augsti novērtēja pilsētas vēsturisko centru, un, protams, Soliņu aleju, kura tika attēlota uz pasākuma ielūgumiem.


Написать комментарий

Ancānei jau nu vismazāk vajadzētu lielīties.Tik stulbu arhitekti Daugavpils vēl nav redzējusi pa visiem gadiem.