Šogad paredz izsniegt divarpus reižu vairāk pasu nekā pērn

foto smartlex.lv
foto smartlex.lv

Pases šogad būs jāapmaina vairāk nekā 500 tūkstošiem cilvēku, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) aplēses, šorīt sarunā ar Latvijas Radio sacīja pārvaldes vadītāja vietnieks Jānis Citskovskis.

Pagājušajā gadā pārvalde jaunas pases izsniegusi vairāk nekā 200 tūkstošiem personu. Novērojot lielu klientu pieplūdumu pagājušajā gadā, pārvalde ar šādu informāciju vērsusies pie valdības, kas pārvaldei piešķīrusi papildus finansējumu, kas ļauj pieņemt jaunus darbiniekus. Kopskaitā ar šo gadu pārvaldē darbu uzsāk 74 klientu apkalpošanas speciālistu un no nākamās nedēļas pārvalde sāk apkalpot klientus ar palielinātu personāla skaitu, sacīja J. Citskovskis. Jaunie darbinieki tiks pieņemti darbā Rīgas nodaļās.

Sarunā ar Latvijas Radio pārvaldes vadītāja vietnieks norādīja, ka aizvadītā gada vasarā mēnesī pārvalde apkalpojusi līdz pat 30 tūkstošiem personu, kurām izsniegti personu apliecinoši dokumenti.

Db.lv jau vēstīja, ka, lai PMLP iecerējusi arī pagarināt darba laiku nodaļās no plkst. 8.00 līdz 20.00. Pārvaldes pārstāve Lāsma Lapinska informēja, ka pieprasījums pēc PMLP sniegtajiem pakalpojumiem ievērojami pieaugs tuvāko triju gadu laikā. Aizvadītajā gadā intensīvākais pieprasījums pēc pasēm bijis jūlijā.


Написать комментарий