Tallinā aizsākas bezmaksas sabiedriskā transporta ēra

foto velotut.ru
foto velotut.ru

Līdz ar 2013. gada iestāšanos Tallina kļuvusi par pirmo galvaspilsētu pasaulē, kas saviem iedzīvotājiem sabiedrisko transportu ļauj izmantot bez maksas.

Pārejas periodā pirmās dienas Tallinas autobusos, trolejbusos un tramvajos pastiprināti dežūrēs municipālās policijas darbinieki, kas palīdzēs pasažieriem aprast ar jauno sistēmu, vēsta Postimees.


Tallinas Municipālās policijas darbinieki vienu nedēļu divu cilvēku komandā Tallinas sabiedriskajā transportā dežūrēs no 2. līdz 5. janvārim. Tāpat tiks izplatītas sabiedriskā transporta lietošanas pamācības.

Postimees arī ziņo, ka pirmajās nedēļās kontrole sabiedriskajā transportā nebūs «tik stingra», taču tas nenozīmējot, ka Tallinas sabiedrisko transportu var izmantot bez biļetes - bezmaksas vai maksas.

«Es ceru, ka visiem mums jaunajā situācijā mēs spēsim panākt mierīgu sadarbību, lai atrisinātu visas iespējamās problēmas,» norāda Tallinas Municipālās policijas vadītāja Monika Randa.

Viņa arī atgādina Tallinas iedzīvotājiem, kuri vēl nav iegādājušies braukšanas apliecību, to izdarīt pēc iespējas ātrāk. Pēc braukšanas apliecības iegādes tā ir jāaktivizē, lai tālāk tās īpašnieks varētu bez maksas izmantot pilsētas sabiedrisko transportu.
M. Randa arī atgādina, ka pasažieriem līdz ar braukšanas kartiņu kontrolierim jāuzrāda personu apliecinošs dokuments.


Написать комментарий