2012.gada kopsavilkums: Daugavpilī norisinājās II Starptautiskais investīciju forums

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

2012.gada 20. un 21.septembrī Daugavpilī norisinājās II Starptautiskais investīciju forums „Latgale – Eiropas Savienības Austrumu vārti”, kurā piedalījās ap 500 dalībnieku no 13 valstīm.

Pasākuma ietvaros pilsētu apmeklēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, Latgales pašvaldību vadītāji, vairāku valstu diplomāti un uzņēmēji. Forumā aktīvi piedalījās arī vietējie uzņēmēji.

Foruma rīkotāji izdarīja visu iespējamo, lai potenciālie investori pārliecinātos, ka Daugavpils attīstās un pilsēta ir gatava ciešākai sadarbībai. Pasākums norisinājās divu dienu laikā, un tā mērķis bija informēt par Daugavpili un parādīt pilsētas un reģiona potenciālu. Foruma galvenās tēmas bija lidostas, tūrisma, uzņēmējdarbības attīstība. Paralēli tam Daugavpils Olimpiskajā centrā notika uzņēmējdarbības izstāde.

Foruma rīkošana nesa augļus, par ko informēja pasākuma rīkotāji, Atbildot uz žurnālistu jautājumiem par divu forumu rezultātiem, pilsētas vadība ziņoja, ka ir ievērojami palielinājusies investoru interese par Daugavpili.

2013.gadā Daugavpilī arī tiek plānota investīciju foruma rīkošana, un šoreiz pasākums varētu būt vēl plašāks.

Atgādināsim, ka I Investīciju forums, kas bija pirmais šāda veida pasākums Latgalē, notika Daugavpilī 2011.gada septembrī. Foruma ietvaros izdoto „Daugavpils investīciju iespēju un uzņēmumu katalogu” atzinīgi novērtēja gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, gan valsts prezidenta Andra Bērziņa kanceleja. Pēc valsts prezidenta ierosinājuma un pamatojoties uz Daugavpils pieredzi, trijās Latvijas pilsētās – Daugavpilī, Ventspilī un Rīgā notika Reģionālo forumu cikls „Investīciju piesaiste darba vietu radīšanai Latvijā”.


Написать комментарий