ASV vīrietis apšaudīja pūli skatītāju, kuri sagaidīja salūtu

foto seodnya.ua
foto seodnya.ua

Kalifornijas štatā, Sakramento pilsētā vīrietis veica apšaudi, kur bija vairāki tūkstoši cilvēku, tie sagaidīja Jaungada salūtu, ziņo portāls segodnya.ua

Vienam policistam izdevās aizturēt šāvēju. Apšaudes rezultātā divi cilvēki gāja bojā un trīs bija ievainoti.

Uz pasākumu bija ieradušies vairāk nekā 40 tūkstoši cilvēku, kuri sagaidīja Jaungada salūtu. Netālu no pulcēšanās vietas atradās bārs, no kura pasākuma laikā izgāja šāvējs.

Pēc aculiecinieku teiktā, vīrietis izgāja no bāra, turēdams rokās šaujamieroci.  „Viņš skaļi rēca un šāva,” paskaidroja incedenta liecinieki.

Pēc sievietes liecībām, noziedznieks izlaida apmēram 10 lodes vienam no upuriem, kurš gulēja uz zemes. Kā paziņoja policijas pārstāvis Mišels Džigeints, šāvieni izskanēja 31.decembrī plkst. 21.38.

Neskatoties uz to, ka šāvējs bija aizturēts, pasākums bija atcelts. Sakramento pilsētā arī ieviesa papildus drošības pasākumus, ziņo telekanāls Fox News.

Šī pasākuma mērķis bija uzabot Sakramento pilsētas reputāciju un attīstīt pilsētas ekonomiku, apgalvo vietējās varas pārstāvji.
„Sakramento ir Kalifornijas štata galavaspilsēta, tāpēc šī pasākuma mērķis ir uzlabot pilsētas imidžu,” pirms pasākuma teica pilsētas Turisma biroja vice – prezidents Maiks Tests.

Pēdējā laikā ASV asi diskutē par šaujamieroču iegādāšanās un glabāšanas noteikumu grozīšanu. Par to sāka diskutēt pēc notikumiem Konektikutas štatā, kur 20 gadīgais Ādams Lenzs veica apšaudi skolā, rezultātā gāja bojā 26 cilvēki, tai skaitā arī 6-7 gadu bērni.

Demokrāti piedāvā aizliegt automātisko un šaujamieroču brīvo pārdošanu. 2012.gada decembrī demokrātu iniciatīvu ir atbalstījis prezidents Baraks Obama un piedāvāja līdz 2013.gada janvārim izvirzītt vairākus konkrētus piedāvājumus saistībā ar šo problēmu.


Написать комментарий