NMP dienesta Latgales reģionālais centrs Jaungada naktī saņēmis visai daudz izsaukumu

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Latgales reģionālā centra vadītāja vietniece Astrīda Igolniece portālam Gorod.lv paziņoja, ka 2012.gada 31.janvārī mediķi saņēma visai daudz izsaukumu, daļa no kuriem bija saistīta ar gūtajām traumām.

Par laimi, nopietnas traumas netika konstatētas, šogad netika reģistrēti arī ar pirotehnikas neuzmanīgu izmantošanu saistītas traumas.

2012.gada 31.decembrī Latgalē notika 4 avārijas, kuru rezultātā dažiem cietušajiem bija nepieciešama mediķu palīdzība. Daugavpilī tika notriekti divi gājēji: 18 gadus veca meitene tika nogādāta slimnīcā ar apakšstilba traumu, 22 gadus vecs jaunietis atteicās no hospitalizācijas, savukārt 57 gadus vecs automašīnas vadītājs nebija cietis. Līvānos vieglā automašīna notrieca 21 gadu vecu meiteni, kura negaidīti izskrēja uz ceļa. Cietusī guva mugurkaula traumu un tika nogādāta Jēkabpils reģionālajā slimnīcā. Pēc vēl viena CSN Aglonas pagastā „Ātrās palīdzības” pakalpojumi bija nepieciešami kādam vīrietim.

2012.gada pēdējā dienā mediķu palīdzība bija nepieciešama Naujenes pagastā, kur kādā dzīvoklī ugunsgrēka rezultātā cieta vīrietis, kurš apdegumu dēļ tika nogādāts slimnīcā. Divi izsaukumi bija saņemti sakarā ar cilvēkiem, kuri guva traumas slideno ielu dēļ: viens cilvēks guva traumas, pakrītot autobusa pieturā Kalupes novadā, otrs – dzelzceļu stacijas peronā Rēzeknē.

Savukārt 1.janvārī Daugavpils novadā slidenā ceļa dēļ notika CSN, kura rezultātā traumas guva trīs meitenes vecumā no 19 līdz 22 gadiem, viena no cietušajām tika nogādāta Krāslavas slimnīcā.
 


Написать комментарий