Krievi visbiežāk brauc uz Somiju saņemt medicīniskos pakalpojumus

foto
foto

Somijā attīstās medicīnas tūrisma industrija, jo Krievijas iedzīvotāju vidū tā kļūst populāra. Pēdējā laikā krievu skaits, kuri brauc saņemt medicīnas pakalpojumus aug, pēc ekspertu domām šī tendence saglabāsies, ziņo portāls www.hibiny.com.

Somijā ir augsti attīstītā līmenī medicīnas pakalpojumi, taču eksporta ziņā tie nespēlēja lielu lomu. Komercpakalpojumus medicīnas sfērā nevarēja palielināt, jo līdz šim šis tirgus nebija attīstīts.

Intervijā ar YLE firmas «NordicClinic» izpilddirektors Tero Silvols pastāstīja: „Pašlaik prognozē, ka tuvākajos 10 gados Krievijas medicīnas pakalpojumu tirgus attīstīsies, vairāk tas skars privātuzņēmumus. Nav garantijas, ka šie uzņēmumi sniegs kvalitatīvus pakalpojumus, tāpēc lielākā daļa pieprasījuma medicīnas pakalpojumiem augs Ziemeļeiropā.”

Ortopēdijas hospitālis Helsinkos „Orton” apkalpo pacientus no citām valstīm kopš 1990.gada. Pēdējo gadu laikā strauji audzis pacientu skaits no Krievijas.

„Pēdējo triju gadu laikā pacientu skaits no Krievijas ikgadu pieaug par 60-70%,” apgalvo „Orton” uzņēmuma direktors Juha Aarvala, „uz doto brīdi tie sniedz 5-10% no visiem ienākumiem gadā.”

Somijā iztrādāja jaunu programmu „Finland Care” ar filiāli Sant-Pēterburgā, kuras mērķis ir attīstīt medicīnisko tūrismu starp Krieviju un Somiju.


Написать комментарий