Pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkos Rēzeknes pilsētas domē – oficiālā brīvdiena

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Šā gada 7. janvāri – pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkus, Rēzeknes pilsētas domes administrācijas struktūrvienībām un nozaru pārvaldēm atļauts izmantot kā brīvdienu, informē Rēzeknes pašvaldības portāls.

Šādu rīkojumu izdevis Domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs, pamatojoties uz Darba likuma 54.pantu un 56.panta 2.daļu.

Administrācijas struktūrvienību un nozaru pārvalžu vadītājiem līdz 2012. gada beigām jānosaka darba diena, kad līdz gada beigām šī diena tiks atstrādāta. Atgādināsim, ka pirmo reizi rīkojums par brīvdienu pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkos Rēzeknes pilsētas domes administrācijas un struktūras apakšvienībām tika izdots 2011. gadā. 2012. gadā Domes darbiniekiem, kas atzīmē Ziemassvētkus atbilstoši senajām tradīcijām, pirmssvētku darba diena 6. janvārī bija saīsināta par vienu stundu.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs: „Mūsu pilsētā dzīvo daudz pareizticīgo un vecticībnieku, un, protams, daži no viņiem strādā Domē un tās struktūrvienībās. Un šis lēmums par brīvdienas piešķiršanu ir jau tradīcija, kas, es ceru, tiks turpināta arī nākotnē. Turklāt šādu lēmumu atbalsta arī citu Latvijā tradicionālo konfesiju pārstāvji. Izmantojot gadījumu, gribu apsveikt visus, kas svin Ziemassvētkus senajā stilā. Vēlu visiem, lai svētki ir patiesi gaiši un priecīgi!”

Rēzeknes Vecticībnieku kapu draudzes priekšsēdētājs Vladimirs Nikonovs ļoti pozitīvi vērtē šo Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja rīkojumu. „Šāda rīcība ir brīnišķīga iespēja saliedēt sabiedrību. Gribētu, lai citu organizāciju un uzņēmumu vadītāji sekotu šim piemēram,” – teica V.Nikonovs.

„Es šādu Rēzeknes pilsētas domes lēmumu vērtēju pozitīvi, jo pilsētā dzīvo arī vecticībnieki un pareizticīgie iedzīvotāji. Viņi ir būtiska mūsu pilsētas iedzīvotāju daļa, un skaidrs, ka viņi arī grib nosvinēt šo nozīmīgo dienu – Ziemassvētkus. Žēl, ka mūsu valsts vadībai trūkst politiska gribasspēka šāda lēmuma pieņemšanai Latvijas Republikas līmenī,” – uzskata Rēzeknes apriņķa prāvests Viktors Teplovs.

Pēdējo gadu laikā Rēzeknē ir izveidojusies vēl viena laba tradīcija, kas ir saistīta ar pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētku svinēšanu – Maskavas vīru kora „Pareizticīgie dziedoņi” (Krievija) bezmaksas koncerts, kurš šoreiz notiks 13. janvārī plkst. 17.30 pilsētas Kultūras namā.


Написать комментарий