Olands plāno ieviest bagātnieku nodokli

foto ivarsjakovels.blogspot.com
foto ivarsjakovels.blogspot.com

Kā vēsta portāls ekonbez.ru, prezidents veiks visu iespējamo, lai mazināt bezdarbnieku līmeni.

Francijas prezidents Fransuā Olands, neskatoties uz Konstitucionālās tiesas lēmuma, kurš nosaka, ka jaunieviestais nodoklis ir pretrunā ar valsts pamatlikumu, plāno ieviest ienākuma nodokli 75% apmērā tiem Francijas iedzīvotājiem, kuru ienākumi gadā sastāda 1 miljonu eiro.

Savā Jaungada vēstījumā prezidents teica, ka likumprojektu pārskatīs vēlreiz un  sniegs parlamenta izskatīšanai.  Taču prezidents nav minējis konkrētu nodokļa likmi, tas izsauca diskusijas par nodokļa likmes samazināšanu.

Viens no svarīgakajiem Olanda pirmsvēlēšanu kampaņas mērķiem bija bagātnieku nodokļa ieviešana.

No uzņēmēju vidus prezidenta jaunievedums izsauca protestus, bet vairāki bagātie franči izteica viedokli par emigrēšanu no valsts.  Aktieris Žerars Deprdjē ir pārbraucis uz Beļģiju, lai izvairīties no šī nodokļa samaksas.

Kritika

Olanda plāni bija kritizēti no uzņēmēju un opozīcijas partiju līderu puses.

2013.gadā likumprojektam par doto nodokli bija jāstājas spēkā. Olands atzīst to, ka sabiedrības uztraukums sakarā ar ekonomisko situāciju valstī ir pamatots un likumīgs, tāpēc viņš pieņēma risinājumus, neskatoties uz to, ka viņa reitings sabiedrības vidū kritīsies.
Olands ir pārliecināts, ka pateicoties viņa darbam valsts no krīzes izies daudz ātrāk nekā tas bija plānots.

„Mūsu mērķis ir jaunu darba vietu radīšana, konkurētspējas attīstīšana,” apgalvo Olands.

Pēc Olanda teiktā, neskatoties uz to, ka likumprojekts būs grozīts doma paliks tāda pati: tie, kuri var atļauties palīdzēt Francijai samazināt budžeta deficītu maksās paaugstināto nodokli.

Pēc analītiķu viedokļa, Francijas prezidents var mazināt nodokļa likmi. „Neizslēdz arī varbūtību, ka šis likumprojekts būs atlikts uz nenoteiktu laiku,” uzskata ekonomists B. Gudins.


Написать комментарий