2012.gada kopsavilkums: Daugavpilī un Latgalē dibināts politisko partiju rekordskaits

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

2012.gadā Latgalē, tostarp arī Daugavpilī, dibināts lielākais politisko partiju skaits pēdējo 20 gadu laikā.

Saskaņā ar Lursoft datu bāzes informāciju, Latgalē pagājušajā gadā reģistrētas 5 partijas, 2 no tām reģistrētas Daugavpilī. Tas nozīmē pirmsvēlēšanu sacensību sākumu.

2012.gadā dibināto politisko partiju vidū jāatzīmē Daugavpils vicemēra Līvijas Jankovskas dibinātā partija „Mūsu partija”, kas tika izveidota gada sākumā. Vēlāk Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska dibināja „Daugavpils novada partiju”, bet Daugavpils bijušais mērs Jānis Lāčplēsis – „Latgales partiju”. Gada beigās reģionālā partija „Spēks vienotībā” kļuva par „Alternative” Jevgēnija Careva vadībā.

2012.gada statistikas datos netiek minēta „Attīstības partija”, kuru 2011.gada beigās dibināja Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova, tomēr izskatās, ka Jāņa Dukšinska (kurš nomainīja Ž.Kulakovu partijas valdes priekšsēdētāja amatā) vadītā partija konkurēs ar citām 2012.gadā Daugavpilī dibinātajām politiskajām partijām.

Jāatceras arī par Latvijas partijām, kuras piedāvās reģionos savus kandidātus. Jāatzīmē, ka decembrī Daugavpilī notika partijas „Gods un kārtība” dibināšanas sapulce, par kuras reģistrāciju ziņu pagaidām nav.

Kā zināms, pašvaldību vēlēšanas notiks 2013.gada 1.jūnijā. Centrālā vēlēšanu komisija kandidātu sarakstus pieņems no 12. līdz 22.aprīlim, kad kļūs zināms, kas ir gatavs cīnīties par varu. Pagaidām varam tikai izteikt pieņēmumus, kādi uzvārdi tiks iekļauti sarakstos.


Написать комментарий