Līgumi noslēgti, konteineri uzstādīti

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Kā informē Rēzeknes pašvaldības portāls, 2013. gada 1. janvārī praktiski visas lielās organizācijas, kas apsaimnieko mājas, bija jau noslēgušas līgumus par atkritumu savākšanu un izvešanu ar jauno operatoru – pašvaldības uzņēmumu „Austrumlatgales atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība” („ALAAS”).

Un praktiski pie visām mājām, kuras apsaimnieko organizācijas, kas ir noslēgušas līgumu, jau ir uzstādīti „ALAAS” konteineri.

„Konteineru uzstādīšanas process notiek nepārtraukti, mēs strādājām visas brīvdienas praktiski bez apstājas, lai pārtrauktu stihisko izgāztuvju veidošanos pie konteineriem. Turklāt jāņem vērā, ka iepriekšējais operators 2012. gada pēdējās nedēļas laikā nepildīja savus pienākumus, tas ir, neizveda sadzīves atkritumus,” – stāsta SIA „ALAAS” izpilddirektors Jurijs Petkevičs. Viņš informē, ka problēmas šobrīd var būt to māju iedzīvotājiem, kuras apsaimnieko SIA „Latgales namu apsaimniekotājs”. Šis uzņēmums noslēdza līgumu par atkritumu apsaimniekošanu ar SIA „ALAAS”, bet neatrunāja nepieciešamo konteineru skaitu un sadzīves atkritumu izvešanas biežumu. Līdz ar to SIA „ALAAS” nevar sākt pildīt savas saistības.

Turklāt SIA „ALAAS” rīcībā joprojām nav precīzas informācijas par māju skaitu, kuras apkalpo vai nu kooperatīvs, vai iedzīvotāju biedrība, vai arī pilnvarotā persona, un tādu māju pārvaldnieku kontaktinformācijas. Līdz ar to šādu māju iedzīvotājiem, ja jūsu pagalmā veco konteineru vietā nav parādījušies jaunie „ALAAS” konteineri, liels lūgums pašiem vērsties pie saviem pārvaldniekiem un painteresēties, vai viņi ir noslēguši līgumus par atkritumu apsaimniekošanu ar SIA „ALAAS”.

Lai atvieglotu līgumu slēgšanas procesu, dzīvojamo kooperatīvu vadītājiem, iedzīvotāju biedrībām un iedzīvotāju pilnvarotajām personām, kas vēl nav noslēguši līgumus ar jauno atkritumu operatoru, lūgums zvanīt pa tālruni 20211337 vai uz e-pastu jelena.bokta@inbox.lv nosūtīt informāciju līguma sagatavošanai (mājas adrese; personas, kurai ir paraksta tiesības, kontaktinformācija; jānorāda, vai ir nepieciešami konteineri un cik bieži jāizved sadzīves atkritumi).


Написать комментарий