Ķīlis ministrijas galvenā ierēdņa amatā virza vājāko kandidātu

foto: gazeta.lv
foto: gazeta.lv

Pēc tam, kad Izglītības un zinātnes ministrijas galvenā ierēdņa – valsts sekretāra amatam tika ieteikts spēcīgākais, taču politiski nepareizais kandidāts, konkursa rezultātu oficiāla nonākšana ministra Roberta Ķīļa rīcībā tika nobloķēta.

Konkursa komisija sanākusi uz vēl vienu sēdi un pieņēmusi lēmumu nepieņemt galīgo lēmumu, proti, finālā izvirzot divus kandidātus. Ministrs šādi tika atbrīvots no pienākuma apstiprināšanai Ministru kabinetā virzīt ilggadējo ministrijas darbinieci Laumu Sīku, kura konkursā savāca vislielāko punktu skaitu. Vakar tika paziņots, ka ministra rekomendētā kandidāte būs cita – Pasaules Bankas darbiniece Sanda Liepiņa, un valdība par viņas apstiprināšanu amatā lems 8. janvāra sēdē. Ministra birojs vēsta, ka S. Liepiņa Pasaules Bankā strādā jau kopš 2005. gada, bet patlaban – par reģionālo vadītāju Austrumāzijas un Klusā okeāna reģionā. Šai kandidātei piemīt arī citas no Reformu partijas viedokļa politiski nozīmīgas īpašības, jo viņa ir Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieka Andra Liepiņa dzīvesbiedre. Turklāt darbam valsts pārvaldē apmācīta ASV.

Izvirzot S. Liepiņu valsts sekretāra amatam, ministrs vienlaikus izteicis publisku pateicību L. Sīkai par viņas darbu ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītājas amatā un cerību uz turpmāku sadarbību valsts sekretāra vietnieces statusā.

Neatkarīgā jau vēstīja, ka intrigas ap nozīmīgo amatu tiek vītas jau kopš aprīļa, kad no darba tika padzīts Mareks Gruškevics un ministrijā tika sākta ģenerālā tīrīšana, atbrīvojot no darba daudzus Reformu partijai neizdevīgus cilvēkus vai panākot viņu labprātīgu aiziešanu, piemēram, pazeminot amatā.


Написать комментарий