DU rektors: Ja ministrs Ķīlis nāks klajā ar konkrētām idejām, mēs tās izskatīsim

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 3.janvārī, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis un Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš parakstīs memorandu par reformu īstenošanu augstākajā izglītībā, kas paredz efektīvu un atklātu sadarbību augstākās izglītības konkurētspējas palielināšanai.

Pēc Daugavpils universitātes rektora akadēmiķa Arvīda Barševska domām, tas nav nejauši – LU rektors savos komentāros bieži vien atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas ierosināto reformu īstenošanu.

„Ja ministrs griezīsies pie mums ar konkrētiem ierosinājumiem, mēs tos izskatīsim un nepieciešamības gadījumā atbalstīsim. Ministra Ķīļa ierosinājumu vidū ir nepārdomāti un nenoderīgi, tomēr viņš izteicis arī labas un prātīgas domas.

No otrās puses, formāli mūsu valstī ir noteiktas attiecības augstskolu un Izglītības un zinātnes ministrijas starpā, tāpēc nav nepieciešams parakstīt memorandus”, - uzskata akadēmiķis.

Arvīds Barševskis piekrīt domai par to, ka jāatbalsta augstskolu esošās kvalitatīvās studiju programmas, nevis jāizdomā kas jauns un specifisks.


Написать комментарий