Putins piešķir Krievijas pilsonību «tuvam draugam» Depardjē

foto: travelnews.lv
foto: travelnews.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis rīkojumu, ar kuru pazīstamajam Francijas aktierim Žerāram Depardjē piešķirta Krievijas pilsonība.

«Vladimirs Putins parakstījis rīkojumu, kurš piešķir Krievijas pilsonību Francijas Žerāram Depardjē,» Kremļa izplatītu paziņojumu citē aģentūra AFP. Iepriekš Ž. Depardjē, protestējot pret savas tēvzemes «bagātnieku nodokļa» ieviešanu,solīja pamest Franciju un pārcelties uz Beļģiju.

Francijas valdība pārmeta aktierim, ka viņš, iegādājoties īpašumu Beļģijā, vēlas izvairīties no nodokļu nomaksas un šāds solis ir nožēlojams un nepatriotisks. Atbildot uz valdības pārmetumiem, Ž. Depardjē paziņoja, ka viņa valstī tiekot sodīta veiksme, talants un radošums, tāpēc viņš Franciju plāno pamest.

Pēc tam, kad kļuva zināms par Ž. Depardjē plāniem pamest Franciju, V. Putins paziņoja, ka ir gatavs aktierim, kuru viņš uzskatot par uzņēmēju un tuvu draugu, piešķirt Krievijas pasi, lai tādējādi atrisinātu viņa problēmas ar nodokļu maksāšanu. «Ja Ž. Depardjē patiešām vēlas pastāvīgās uzturēšanās atļauju vai arī Krievijas pasi, mēs varam uzskatīt, ka šis jautājums ir atrisināts pozitīvi,» decembrī klāstīja V. Putins. Ž. Depardjē ir biežs viesis Maksavā, kur piedalās dažādu Krievijas slavenību un sabiedrībā pazīstamu personu pasākumos.

Iepriekš jaunu mītnes vietu Ž. Depardjē piedāvāja arī Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs. «Ja viņam tiks piešķirta Krievijas pilsonība, mēs esam gatavi viņu uzņemt Groznijā,» sociālajā vietnē Twitter rakstīja R. Kadirovs.

Francijas aktieris Čečenijas galvaspilsētā Groznijā viesojās aizvadītā gada oktobrī, dienā, kad tiek atzīmēti pilsētas svētki, kas sakrīt arī ar R. Kadirova dzimšanas dienu. Pasākuma ietvaros viņš uzstājās uz skatuves, kur krievu valodā sauca: «Slava Groznijai! Slava Čečenijai! Slava Kadirovam!», vēsta britu laikraksts The Guardian. R. Kadirovs vairākkārt apsūdzēts cilvēktiesību pārkāpšanā, spīdzināšanā un cilvēku nolaupīšanā.

Db.lv jau vēstīja, ka Francijas konstitucionālā tiesa «bagātnieku nodokli» atzinusi esošu pretrunā ar valsts pamatlikumu. Neskatoties uz to, Ž. Depardjē norādījis, ka viņa lēmums par došanos prom no Francijas paliks nemainīgs.


Написать комментарий