Vācijā uzvirmojis orgānu donoru skandāls

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Vācijā uzvirmojis orgānu donoru skandāls, prokuratūrai sākot izmeklēt iespējamo manipulēšanu ar rindām pēc orgāniem slimnīcā Leipcigā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Uz izmeklēšanas laiku no amata Leipcigas Universitātes slimnīcas Orgānu transplantācijas centrā atstādināti trīs ārsti.


Vācijas mediji vēsta, ka 38 pacientiem, kuriem bija nepieciešamas jaunas aknas, tikuši falsificēti dati, lai saīsinātu viņu gaidīšanu rindā pēc jaunā orgāna. Eksperti norādījuši, ka pasaulē ir orgānu trūkums, tāpēc starp klīnikām saasinās konkurence, kas varētu būt novedusi līdz rindu apiešanai.

Slimnīcas vadība atzinusi, ka nespēj izkontrolēt to, vai skandālā ir bijusi iesaistīta nauda, proti, veselības dati falsificēti apmaiņā pret samaksu. Visi gadījumi, kuri tagad radījuši šaubas, ir saistīti ar aknu transplantāciju un notikuši 2010. un 2011.gadā.

Vācijas Mediķu asociācijas, kura pārstāv praktizējošus ārstus, vadītājs Franks Ulrihs Montgomerijs gan bildis, ka mūsdienās transplantācija ir daudz drošāka un godīgāka. "Orgānu transplantācija nekad nav bijusi tik droša kāda tā ir mūsdienās," sacījis Montgomerijs. Tiesa, viņš atzinis, ka agrāk veiktās ļaunprātības būtu jāatklāj.


Написать комментарий