Džeimsa Bonda filma pirmo reizi izvirzīta ASV Producentu ģildes balvai

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Filma "Skyfall" ir kļuvusi par pirmo Džeimsa Bonda sērijas kinolenti, kas izvirzīta Amerikas Producentu ģildes balvai (PGA), kas ir viena no tā saucamā "Oskaru ceļa" un nosaka toni februārī gaidāmajā "Oskara" balvas ceremonijā.

Taču ārpus saraksta palikuši tādi kases grāvēji kā "The Hobbit", "The Master" un "The Dark Knight Rises".


Uz Producentu ģildes balvu pretendē nesen pirmizrādi piedzīvojušās mūzikls "Les Miserables" pēc Viktora Igo tāda paša nosaukuma romāna motīviem, kā arī Stīvena Spīlberga jaunākais darbs "Lincoln". 10 pretendentu sarakstā atrodamas arī politiskā drāma "Argo", jaunākais Kventina Tarantīno darbs "Django Unchained", Anga Lī "Life of Pi", jau vairākām balvām nominētā Vesa Andersona "Moonrise Kingdom" un "Oskarotās" režisores Ketrīnas Bigelovas stāsts par Osamu bin Ladenu "Zero Dark Thirty", kā arī "Beasts of the Southern Wild" un "Silver Linings Playbook".

ASV Producentu ģildes balva tiek uzskatīta par indikatoru tam, kura filma varētu pretendēt uz galveno uzvarētāju Labākās filmas kategorijā "Oskara" balvas ceremonijā. 23 gadu laikā kopš tiek pasniegta producentu balva 16 reizes uzvarējusī filma ir saņēmusi arī "Oskara" balvu.

Šāda saskaņa valdījusi pēdējos sešus gadus, iepriekš Producentu ģildes un ASV Kinoakadēmijas viedokļi atšķīrās 2007. gadā, kad PGA tika filmai " Little Miss Sunshine", bet "Oskara" balva kā labākajai filmai tika piešķirta kinolentei "The Departed".

ASV Producentu ģildes balvas pasniegšanas ceremonija notiks Losandželosā 26. janvārī.


Написать комментарий