Policija brīdinā par krāpnikiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde brīdina, ka telefonkrāpnieki un „sociālie darbinieki” turpina savas noziedzīgas darbības pret gados veciem cilvēkiem! Daugavpilī apkrāptas divas sirmgalves.

27.decembrī, Daugavpilī reģistrēts krāpšanas gadījums, kad pie 84 gadus vecas sievietes ieradās „sociālās darbinieces” un izkrāpa naudu. Savukārt 1.janvārī tika izkrāpta nauda 78 gadus vecai sievietei, kad personu grupa imitēja ceļu satiksmes negadījumu ar cietušās mazdēla līdzdalību.


Policija brīdina, un lūdz visus gados vecākus cilvēkus/pensionārus būt uzmanīgiem, saņemot līdzīga rakstura zvanus, un neuzticēties nezināmām personām, kā arī neuzticēt nevienam savu naudu. Lūdzam jaunākā gājuma cilvēkus brīdināt savus vecākus un vecvecākus par iespējamiem krāpšanas mēģinājumiem, izskaidrojot kā ir jārīkojas tādās situācijās.

Arī tādos gadījumos, ja uz mājām ierodas persona un stādās kā sociālais darbinieks vai komunālo dienestu darbinieks, pieprasiet apliecinošu dokumentu. Pilnīgākai drošībai var sazvanīt attiecīgo dienestu vai iestādi, pārprasot vai tiešām tāda persona tur strādā. Policija informē, ka sociālie darbinieki mājas apstākļos nekādas finanšu operācijas NEVEIC. Ja rodas jebkādas aizdomas nekavējoties ziņojiet policijā!
 


Написать комментарий