Lindermans: «Likteņa ironija» nepatīk nacionālistiem dēļ tās sižeta

foto: romanticcollection.ru
foto: romanticcollection.ru

Lai saprastu, kādēļ filma "Likteņa ironija, jeb vieglu garu!" satrauc nacionāli noskaņotus latviešus, ir jāpievērš uzmanība filmas sižetam, savā "Facebook" profilā paziņojis partijas "Par dzimto valodu!" (PDzV) līderis Vladimirs Lindermans.

"Saprotams, kāpēc "Likteņa ironija" satrauc nacionālistus. Atcerēsimies sižetu: piedzēries krievu barbars ieņem (okupē) svešu dzīvokli. Vēl vairāk, savaldzina svešu līgavu, kuras lomu spēlē poļu (lasi: austrumeiropas, civilizēta) aktrise. Manuprāt, zemteksts ir skaidrs. Bet dziesmiņa par vagoniem - ir sāpīgs atgādinājums par deportācijām", raksta Lindermans.

Kā jau ziņoja MixNews, iepriekš bijušais Latvijas diplomāts Normunds Vasariņš savā profilā sociālajā tīklā "Twitter" pauda viedokli, ka mūsu sabiedrība kļūs par patiesi rietumniecisku tad, kad tās "krējums" pārtrauks ik jaungadu jūsmot par populāro PSRS Jaungada filmu.
Filmas aizstāvēšani uzņemās Saeimas vice-spīkers Andrejs Kļementjevs (SC): "Es domāju, ka ir nepieļaujami censties rediģēt un cenzēt šedevrus, kuri radīti PSRS. Ļaudis, kuri to mēģina darīt, savā būtībā ne ar ko neatšķiras no tiem, kuri pagājušā gadsimta 30tajos gados dedzināja grāmatas un bibliotēkas".


Написать комментарий