Eksperte: tradicionālajām ģimenēm ir nepieciešams atbalsts

foto:lat.mixnews.lv
foto:lat.mixnews.lv

Pabalsti nepalīdzēs ilgtermiņa perspektīvā saglabāt valsts un ģimenes vērtības. Šādu viedokli radio Baltkom rīta programmā pauda asociācijas "Ģimene" valdes priekšsēdētāja Ilona Bremze.

Viņa uzsvēra, ka materiāls atbalsts ģimenēm un vecākiem noteikti ir nepieciešams, taču nedrīkst piemirst tradīcijas un pamatvērtības.
Ja agrāk bija nepieciešams aizsargāt netradicionālas attiecības starp viena dzimuma pārstāvjiem, tad pašlaik šāda aizstāvība ir jāsniedz tieši tradicionālajām ģimenēm, uzskata asociācijas "Ģimene" pārstāve.

"Ja mēs vēlamies palielināt dzimstību, ir jāsargā ģimenes tradicionālās pamatvērtības, jo tikai šādās ģimenēs var rasties bērni", norādīja Bremze.

Viņasprāt, tieši tagad ir pienācis laiks pievērsties ģimenes vērtībām. "Pagājušogad mēs rīkojām konferenci, kurā apspriedām laulības tradicionālā izpratnē. Viedokļi sadalījās divās grupās: vieni runāja par nepieciešamību uzturēt un atbalstīt tradicionālās vērtības, bet otri uzskatīja, ka tas aizskartu citu cilvēku tiesības", skaidroja Bremze.

Turklāt Bremze atzīmēja, ka tieši labklājības ministrei Ilzei Viņķelei ir jānodrošina atbalsts ģimenes vērtībām, taču viņas uzskati ir ļoti liberāli.

Asociācijas "Ģimene" vadītāja pauda viedokli arī par bāreņu un adopcijas jautājumu. Viņa uzskata, ka Latvijas sabiedrībai šajā jomā ir ko mācīties no Amerikas Savienotajām Valstīm.

"Amerikā ņem jebkādus bērnus - slimus, invalīdus, dažāda vecuma. To nosaka sabiedrības attieksme. Šajā ziņā pie mums vēl ir daudz darāmā", piebilda Bremze.


Написать комментарий