Vācu meteorologi pārdod ciklonu nosaukumus

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Berlīnes brīvās universitātes meteoroloģiskais dienests izlicis pārdošanā 2013.gada ciklonu nosaukumus, raksta "dapd". Pakalpojums maksā 199 eiro un tā mērķauditorija ir vīrieši, kuri ir gatavi maksāt par to, lai zemās atsmosfēras spiediena frontes tiktu nosaukta viņu vārdā.

2013.gada anticiklonus tika nolemts nosaukt sieviešu vārdos, tie teju visi jau ir izpārdoti, kaut arī maksāja dārgāk – 299 eiro.
Taču daži burti, ar kuriem varētu sākties ciklonu vārdi, vēl ir brīvi. Ja neizdosies atrast pircējus, vācu meteorologi izliks tos interneta izsoļu vietnē "Ebay".

Universitātes meteoroloģiskais dienests, pārdodot ciklonu un aticiklonu vārdus, finansē savus novērojumus. Savukārt pircēji sanem speciālu sertifikātu, kurā rakstīts, kad un kur tika fiksēta parādiba, kura nosaukta tā vārdā.

Tradīcija piešķirt cikloniem vārdus Vācijā aizsākās 1990.gados, kad spēcīgas ziemas vētras tikai nosauktas par Vivianu un Vibki. Šādiem nosaukumiem nav zinātniskas nozīmes, taču tie gada laika tiek izmantoti oficiālajās laika prognozēs.


Написать комментарий