Daugavpilī varētu tikt pieņemti stingrāki smēķēšanas ierobežojumi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 3.janvārī, valdība atbalstīja pretrunīgi vērtēto likumprojektu, kas paredz noteikt stingrākus smēķēšanas ierobežojumus.

Grozījumi nosaka, ka turpmāk būs aizliegts smēķēt daudzdzīvokļu māju un publisko ēku un būvju balkonos, lodžijās un tuvāk par desmit metriem no daudzdzīvokļu māju ieejām, ārējām kāpnēm vai lieveņiem.

Tāpat likumprojektā pašvaldības domei deleģētas tiesības izdot noteikumus, kuros būtu noteikti papildu smēķēšanas aizliegumi vai ierobežojumi, kā arī pašvaldības domes kompetencē būs noteikt kādā veidā pašvaldība nodrošinās to efektīvu kontroli. Jāatzīmē, ka iekšlietu ministrs vairākkārt ziņojis, ka Valsts policija nav spējīga kontrolēt noteikumu ievērošanu.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova agrāk portālam Gorod.lv ziņojusi, ka gadījumā, ja likums tiks pieņemts, pašvaldība apspriedīs to izpildi. „Mans viedoklis nav viennozīmīgs: smēķētājs ir atkarīgs no cigaretēm, un nespēja apmierināt vēlmi uzsmēķēt radīs viņā diskomfortu. Protams, tā ir vājība, ar kuru cilvēki cīnās gadiem ilgi un ne vienmēr tiek vaļā.

Tomēr tas ir smieklīgi, ja pieaudzis cilvēks smēķēs slepus. Ja tiks aizliegts smēķēt uz balkona, cilvēks smēķēs mājās – vannasistabā vai virtuvē, kas var kaitēt ģimenes locekļiem, it īpaši, ja ģimenē ir mazi bērni, jo pasīvā smēķēšana ir tikpat kaitīga, kā aktīvā”, - uzskata Žanna Kulakova.

Minētais likumprojekts vēl tiks izskatīts Saeimas sēdē.


Написать комментарий