“Drogas” saņem sodu

foto: reitingi.lv
foto: reitingi.lv

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu piemērot a/s Drogas naudas sodu 18,97 tūkst. Ls apmērā par tirgus varas ļaunprātīgu izmantošanu.

Uzspiežot netaisnīgus un nepamatotus sadarbības nosacījumus smaržu un kosmētikas līdzekļu vairumtirdzniecības uzņēmumam SIA Euro Cosmetics, a/s Drogas veicinājušas tā maksātnespējas iestāšanos, secinājusi KP.

SIA Euro Cosmetics maksātnespēja pasludināta 2009. gada novembrī, bet 2010. gada sākumā pieņemts lēmums par bankrota procedūras uzsākšanu. Kopējā kreditoru prasījuma summa ir gandrīz divi miljoni latu, liecina informācija Maksātnespējas reģistra mājaslapā.

Kā atzīst KP vadītāja Skaidrīte Ābrama, arī citi piegādātāji atzinuši, ka a/s Drogas piemērojusi netaisnīgus sadarbības nosacījumus. Tomēr uzņēmēji nelabprāt stāstot par šādu negatīvo pieredzi, jo a/s Drogas aizņem 60% tirgus un piegādātājiem neesot alternatīvas. S. Ābrama norāda, ka konkrētajā gadījumā a/s Drogas nepamatoti atdeva atpakaļ SIA Euro Cosmetics piegādātās preces, kas tika pasūtītas nesamērīgos zaudējumos un netika realizētas, kā rezultātā vairumtirgotājam radās zaudējumi. Tāpat Drogas uzspiedušas uzņēmuma nepamatotus atlaižu un mārketinga maksājumus.

No SIA Euro Cosmetics tika pieprasīta arī samaksa 300 Ls apmērā gadījumos, kad Drogas atvēra jaunus veikalus. 200 Ls līgumsods dienā tika piemērots gadījumos, kad kavējās piegāde dienu vai pat stundu, bet akciju laikā šis sods varēja sasniegt pat 500 Ls. Ja pasūtījums nebija piegādāts 100% apmērā, arī par to bija sods, bet tajā pašā laikā a/s Drogas nekādiem kompromisiem un savādākiem piegādes veidiem neesot piekritusi, piebilst S. Ābrama.


Написать комментарий