Vecākā Šveices banka ir pārtraukusi savu darbību

foto: privateinvesigations.blogspot.com
foto: privateinvesigations.blogspot.com

Vecākā Šveices banka Wegelin & Co paziņoja par savas darbības pārtraukšanu, ziņo korrespondent.net.

Tādu paziņojumu Wegelin & Co valde ir sniegusi pēc vainas atzīšanas. Banka ir palīdzejusi ASV pilsoņiem slēpt savus ienākumus.
Wegelin & Co banka uzsāka savu darbību vairāk nekā 150 gadus atpakaļ. Bankas valdība ir atzinusies, ka jau desmit gadus palīdz ASV pilsoņiem izvairīties no nodokļu maksāšanas, kopējā summa ir  $ 1,2 miljardi. Kompensācijas veidā banka izmaksās ASV 57,8 miljonus dolāru. Nav zināms, vai banka ir pavēstījusi to pilsoņu vārdus, kuri izvairījās no nodokļu samaksas ar bankas palīdzību.

Sākotnēji 2012.gada janvārī ASV atklāja, ka trīs Wegelin & Co valdes locekļi slēpj ASV pilsoņu ienākumus. Taču februārī vaina tika pārkvalificēta un šajā noziegumā bija vainota visa bankas valde.

Trīs valdes locekļi vēl joprojām neatzīst savu vainu.  Izmeklēšanas gaitā banka bija spiesta lielāko daļu akciju pārdod uzņēmumam Raiffesen Gruppe.  Darījuma summa tiek turēta noslēpumā, taču kā uzsver analītiķi, Wegelin & Co banka pārdeva savas akcijas ar lielu atlaidi. 2013.gadā ir palikušas tikai bankas filiāles, kuras darbojās ASV teritorijā.


Написать комментарий