Aglonas bazilikas Kora skolas kora koncertturneja uz prāmja Tallink

foto: aglona.lv
foto: aglona.lv

Mēs esam Aglonas bazilikas Kora skolas koris, kas specializējas tieši vokālajā un kora mūzikā. Esam snieguši koncertus ne tikai Latvijā, bet arī Polijā, Lietuvā, Vācijā, Itālijā, Spānijā un citās valstīs, informē Aglonas pašvaldības portāls. 

Taču, lai arī kur mums ir bijis jākoncertē, tomēr šie divi  koncerti bija sevišķi, jo nesajutām zem kājām stabilu pamatu, bet  jūras viļņu šalkas un bangas.

Stāsts  sākās ar telefonzvanu mūsu  diriģentei  Ievai Lazdānei un piedāvājumu piedalīties Tallink koncertbraucienā 17.-19. decembrī. Protams, ka no tik interesanta piedāvājuma neviens nespētu atteikties, tādēļ arī metāmies šajā piedzīvojumā!

Tā nu sagatavojuši divus dažādus koncertus – katru vismaz 25 minūšu garumā, reizē paķerot līdzi arī pozitīvu un darboties gribošu garastāvokli devāmies ceļā. Pirms koncerta vēl iesildot balsis un noregulējot tehniskās ierīces, noskaņojām sevi nopietnam, atbildīgam darbam. Runa nebija tikai par 25 minūšu garo koncertu, bet gan par ilgstošo gatavošanos Aglonā un skolotāju paveikto darbu. Dziedāt mums palīdzēja arī solisti – Līga Džeriņa un Andrejs Stremjanovs.

20:30 mūsu vakara uzstāšanās bija klāt. Uz koncertu bija ieradušies pietiekami daudz klausītāju, lai mūs pārņemtu kāda uztraukuma trīsa, taču tas ātri pārgāja, jo skatītāji mūs silti uzņēma. Lai šo daudzu kultūru un tautu pārstāvjus spētu pārsteigt un iepriecināt, dziedājām gan mums tik ierakstos gregoriskos dziedājumus, gan tautasdziesmas, kā arī neizpalika  ārzemju un pasaulslavenās Ziemassvētku melodijas. Manuprāt, katrs, kurš bija atnācis mūs klausīties, atrada kaut ko tieši viņam sirdī paliekošu.  Tā kā Tallink prāmis izceļas ne tikai ar savu drošo pasažieru pārvadāšanu, bet arī ar eleganto un aizraujošo „kuģa dzīvi”, tad arī mēs izcēlāmies, parādot cittautiešiem savus krāšņos tautastērpus. Domāju, ka tieši izceļot mūsu nacionālās un darba īpatnības, mēs spēsim iekarot skatītāju simpātijas.

Pēc koncerta  devāmies gulēt ar patīkama noguruma sajūtu, bet rītu sagaidījām skaistās, modernās Stokholmas krastos, kur neskaitāmas saliņas un mājiņas sveica mūs Zviedrijā. Ja labi strādājam, tad arī labi ir jāatpūšas, tāpēc noorganizējām ekskursiju pa pilsētu. Iepazīstot svarīgākos un populārākos Stokholmas centra objektus: Nobela prēmijas skulptūru; vēstniecību rajonus; lieliskus skatupunktus, atvēlējām laiku arī brīvsolim.  Šajā laikā pastaigājāmies pa brīnišķīgi izrotāto un Ziemassvētkiem saposto Stokholmu, kur bija neskaitāmi svētku tirdziņi un svētku noskaņu radoši nieciņi. Ne velti šo pilsētu apmeklē tūkstošiem tūristu, kuri var ne tikai iepirkt jaukus suvenīrus, bet arī fotografēt pēc sirds patikas, jo skaistu vietu un objektu ir tiešām daudz. Tuvojoties laikam, kad visām grupiņām kopā jāsatiekas norunātājā vietā, visi ar nepacietību gaida, kad viens otram varēs izstāstīt dienā piedzīvoto. Jautri sarunājoties, iekāpām autobusā, kurš mūs taisnā ceļā nogādāja līdz ostai.  Uzkāpjot uz prāmja mūs gaidīja  vēl viens koncerts, uz kuru arī bija atnākuši Ziemassvētku sajūtas meklējoši klausītāji, kuri cerams to atrada mūsu dziesmās un mirdzošajās acīs.

Brauciena mērķis ir sasniegts – sniedzām kvalitatīvus un jaukus koncertus, kā arī lietderīgi atpūtāmies viesmīlīgajā, tūristiem patīkamajā pilsētā. Šis piedzīvojums mums bija pirmais tāda veida koncerts atklātā jūrā, tomēr cerams, ka ne pēdējais.

Vislielākais paldies jāsaka Aglonas bazilikas Kora skolai un Aglonas novada domei par finansiālu atbalstu; skolotājiem par mūsu sagatavošanu šim atbildīgajam pasākumam un kompānijai Tallink!

Lai Jums visiem priecīgi Kristus dzimšanas svētki un laimīgs, panākumiem bagāts Jaunais 2013. gads!

 


Написать комментарий